Mainos

Kaappaus Moskovassa jatkuu, neuvottelut alkuun

Moskovalaisessa teatterissa on meneillään panttivankitilanne. Panttivankina on arviolta 700 ihmistä. Kaapparit uhkaavat räjäyttää teatterin. Kaksi tshetsheenipoliitikkoa on päässyt sisälle moskovalaisteatteriin.

Moskovalainen teatteri kaapattu

Kaksi tshetshenialaista poliitikkoa pääsi aikaisin tänä aamuna sisään moskovalaisteatteriin, jossa aseistautuneet tshetsheenikapinalliset pitävät satoja siviilejä panttivankina.
Miesten on tarkoitus neuvotella kaappaajien kanssa.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Venäjän hallituksen neuvonantaja Sergei Jastrzhembski on sanonut, että toinen neuvottelijoista olisi Aslanbek Aslakhanov, joka on duuman jäsen. Toinen neuvottelijoista on parlamentin entinen puhemies Ruslan Khasbulatov. Jastrzhembskin mukaan molemmilla miehillä on kokemusta neuvotteluista panttivankidraamoissa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on perunnut vierailunsa Saksaan käynnissä olevan panttivankiselkkauksen vuoksi.

Aikaisin tänään teatterin sisä- tai ulkopuolelta kuultiin automaattiaseen ääntä.

Kaappaajat ovat vapauttaneet teatterista n noin 150 ihmistä. Vapautettujen joukossa on lapsia ja ulkomaalaisia.

Moskovalaisen teatterin valtaajat ovat uhanneet räjäyttää teatterin, jos turvallisuusjoukot tunkeutuvat rakennukseen. Ryhmä on uhannut myös tappaa kymmenen panttivankia, jokaista kuollutta kaappajaa kohti.
Teatterissa on 700-1000 ihmistä panttivankina. Kaapparit ovat kiinnittäneet itseensä räjähteitä. Lisäksi he sanovat miinoittaneen rakennuksen.

Teatterin ympärille on asettautunut yli sata erikoisjoukkojen sotilasta. Teatterissa esitettiin suosittua Nord-Ost -musikaalia.

Automaattiasein aseistautuneiden ja naamioituneiden kaappareiden joukossa on sekä miehiä että naisia. He päästivät heti kaappauksen alussa parikymmentä lasta ulos teatterista. Lisäksi he antoivat yleisön soittaa matkapuhelimilla.

Venäjän poliisi vahvisti myöhään tänään, että moskovalaisen teatterin vallannut ryhmä vaatii Tshetshenian sodan lopettamista. Moskovan poliisipäällikkö Valeri Gribalkin vahvisti televisiossa tiedot siitä, että valtaajat vaativat "ratkaisemaan tilanteen Tshetshenian tasavallassa".

Tshetsheenikapinalliset ovat ilmoittaneet Internet-sivullaan olevansa vastuussa teatterin valtauksesta.

Venäläislähteiden mukaan teatterin valtaajat kuuluvat tshetsheenikomentaja Movsar Barajevin joukkoihin. Venäjän hallituksen mukaan turvallisuusjoukkojen edustaja oli illalla yhteydessä teatterin valtaajiin.

Hallituksen edustaja Aleksei Volin sanoi, että hallitus ei tekisi mitään myönnytyksiä.

Teatterissa oli menossa erittäin suositun Nord-Ost-musikaalin esitys.

-Esitys oli käynnissä, kun näyttämölle juoksi maastopukuisia miehiä, jotka alkoivat ampua automaattiaseilla, kertoi moskovalaisesta teatterista pakoon päässyt nainen illalla NTV-televisiolle.

-Käytävillä oli verta. He eivät ampuneet ketään, mutta ihmisiä hakattiin. He sanoivat olevansa tshetsheenejä, eivät he sitä peitelleet, nainen kertoi.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.