Mainos

Kaappauksesta epäilty ruotsalaismies vangittiin

Västeråsin käräjäoikeus Ruotsissa on tänään määrännyt vangittavaksi 29-vuotiaan ruotsalaismiehen, jota epäillään todennäköisin syin mm. yrityksestä kaapata lentokone.

Mies pidätettiin viime viikolla Västeråsin lentokentällä, kun hänen käsimatkatavaroistaan löytyi käsiase. Mies on vangittuna siihen asti, kun tutkimuksissa selviää, voidaanko häntä vastaan nosta syyte. Tämän on tapahduttava syyskuun 16. päivään mennessä.

Joidenkin tiedustelulähteiden mukaan mies aikoi kaappauksen jälkeen törmätä Yhdysvaltain suurlähetystöön jossakin Euroopan maassa, mutta Ruotsin poliisi kiisti tämän tiedon.

Tänään poliisin edustaja Ulf Palm sanoi kuitenkin, että tähän mennessä löydettyjen todisteiden mukaan on mahdollista, että pidätetty mies suunnitteli Ruotsissa ennennäkemättömän mittaluokan rikosta. -Tämä on hyvin, hyvin vakava rikos, ja erittäin poikkeuksellinen Ruotsissa, Palm sanoi.

Palm ei tarkentanut, minkälaista rikosta hän tarkoitti. Kommentti ilmeisesti viittasi siihen, että poliisi olisi löytänyt todisteita siitä, että tapaus saattaa olla vakavampi kuin alkuun arveltiin. Tähän viittaa myös se, että pidätyspyyntöön oli aiempien syytekohtien oheen lisätty termi "vakava rikos".

Ei muita epäiltyjä

Palm kertoi myös, että tapauksessa ei ainakaan toistaiseksi ole muita epäiltyjä kuin kyseinen 29-vuotias mies.
Ruotsissa on kaapattu lentokone kerran, vuonna 1972. Useita kaapattuja koneita on tosin sen jälkeen pakotettu laskeutumaan Ruotsiin.

Viime viikolla pidätetty mies yritti salakuljettaa Britanniaan matkalla olleeseen koneeseen pistoolin käsimatkatavaroihin piilotettuna. Hän oli nousemassa koneeseen Västeråsin lentokentällä. Ase löydettiin turvatarkastuksessa.

Lisäksi on selvinnyt, että mies on opiskellut lentämistä Yhdysvalloissa.

Epäillyn asianajaja sanoi eilen asiakkaansa vakuuttaneen, ettei hänellä ole koskaan ollut tarkoitusta kaapata lentokonetta. Asianajaja toisti kannan tänään oikeuden edessä. Hän valitti aiemmin lisäksi, ettei ole saanut tarkkoja tietoja siitä, mistä hänen päämiestään syytetään.

(MTV3-STT-TT)

(Seitsemän uutiset 02.09.2002).

(Huomenta Suomi 03.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.