Mainos

Kaapparit tiukensivat vaatimuksiaan

Intialaisen lentokoneen kaappaajat ovat lisänneet vaatimuksiaan. Nyt kaappaajat vaativat, että Intia vapauttaa 35 vankia ja antaa kaappaajille 200 miljoonaa dollaria rahaa. Tähän saakka kaappareiden on tiedetty vaativan vapaaksi vain yhtä Intian vankilassa olevaa, islamilaista kansanjohtajaa. Yksi kaappareista on käynyt koneen ulkopuolella, ensimmäisen kerran kaappauksen kuluessa. Kone seisoo edelleen Afganistanissa Kandaharissa. Koneessa on noin 150 ihmistä, nyt jo viidettä päivää panttivankina.

Intian hallituksen edustajat ovat tänään jatkaneet neuvotteluja Indian Airlinesin matkustajakoneen kaappareiden kanssa Kandaharin lentokentällä Afganistanissa.

Kaapattu kone kuuluu Indian Airlinesille

Intialaiset neuvottelivat kaappaajien kanssa kahteen otteeseen jo viime yönä, ilmeisesti ilman merkittäviä tuloksia. Afganistania hallitsevan Taleban-liikkeen ulkoministerin Wakil Ahmed Muttawakelin mukaan kolmas neuvottelukosketus viivästyi tänään, koska kaapatun Airbus-koneen radio mykistyi koneen moottoreiden sammuttua.

Kaappaajille toimitettiin radiopuhelimia, jotta yhteydenpito voisi jatkua. Ulkoministerin mukaan Taleban on tehnyt parhaansa panttivankien suojelemiseksi ja kaappauksen ratkaiseminen on nyt intialaisten tehtävä. Muttawakel syytti sekä Intiaa että YK:ta hidastelusta välitysyrityksissä.

Neuvotteluvaltuuskunnan mukana Afganistaniin saapui Intiasta myös lentokonemekaanikkoja, jotka pyrkivät korjaamaan kaapatun koneen vaurioituneen polttoainetankin. Kaapparit sallivat tänään mekaanikkojen tutustua koneen kärsimiin vaurioihin.

Kaapatussa koneessa olevien matkustajien tilanne käy sen sijaan yhä tukalammaksi. Ahdinko paheni entisestään aamulla koneen moottoreiden sammuttua. Tämän vuoksi matkustamon ilmastointi ei ainakaan toistaiseksi toimi.

Tänään kaappaajat tosin sallivat aamiaisen tarjoilun koneeseen ja koneen wc:iden tyhjentämisen ulkokautta. Kaappaajat vaativat Intiassa vankina olevan muslimijohtajan vapauttamista. Kaapparien vankeina koneessa on 155 ihmistä, joista pääosa on intialaisia.

Kaappaus jatkuu jo viidettä päivää. Aiemmin kaapparit ovat vapauttaneet vajaat 30 ihmistä ja tappaneet yhden panttivangin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.