Mainos

Kaapeliverkossa 905 000 kotitaloutta

Kaapelitelevisiotoiminnan liikevaihto nousi viime vuonna 365 miljoonaan markkaan. Edellisvuodesta liikevaihto kasvoi liikenneministeriön keräämien tietojen mukaan 6,8 prosenttia. Vuoden lopussa noin 40 prosentilla kotitalouksista oli kaapelitelevisioliittymä. Kaikkiaan verkossa oli 905 000 kotitaloutta.

Lähes puolet kaapelitelevisiotoiminnan liikevaihdosta kertyi vuosimaksuista ja vajaa kolmannes maksutelevisiotoiminnasta. Liittymismaksuja sekä muita tuloja toimialan tuloista oli noin kymmenes. Mainonnan osuus tuloista oli alle yksi prosentti.

Liittymämäärältään suurimmat kaapelitelevisioyritykset olivat Helsinki Televisio 197 429 liittymää, Sonera 136 786 liittymää ja Tampereen Tietoverkko 66 733 liittymää. Välitetyimmät kanavat olivat viime vuonna TV 5 Europe, MTV Europe ja Eurosport. Maksullisista suosituimmat olivat Canal Plussan kaksi kanavaa, joilla oli yli 35 000 tilaajaa. Viime vuoden lopussa oli voimassa 183 kaapelilähetystoimilupaa eli kahdeksan vähemmän kuin vuotta aiemmin. Kaapelilähetystoiminnan parissa työskenteli 351 henkilöä eli jonkin verran vähemmän kuin edellisvuonna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.