Mainos

Kaapelitelevisiot digiaikaan porrastetusti

Kaikki Suomen kaapelitelevisioyhtiöt eivät siirrykään digilähetyksiin lauantaiaamuna. Vaasan Läänin Puhelin VLP ottaa varaslähdön jo perjantaina, ja DNA:n ja Soneran kaapeliverkoissa muutos on ohi vasta maanantaina.

Moni yhtiö ajoittaa tekniikan vaihdoksen arkipäivälle, tietää kaapelitelevisioasioitten yhteyspäällikkö Sari Laine-Lassila Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitosta FiComista.

Laine-Lassila korostaa digivaihdoksen vaativan kaapeliverkossa vanhanaikaista käsityötä. Esimerkiksi Sonera joutuu säätämään uudelleen noin 200 alilähetintä Korppoon ja Lapin hiihtokeskusten välillä, jotta yhtiön 175 000 asiakkaalle lähtee jatkossa digisignaalia. Urakkaa riittänee asentajille maanantai-iltaan asti.

VLP on ilmoittanut 85000 kaapelitelevisioasiakkaalleen, että tekniikka vaihtuu jo karkauspäivän aamuna kello 8. Toimistopäällikkö Pirjo Haaviston mukaan yhtiöllä on silloin paremmin väkeä vastaamaan asiakkaitten kysymyksiin ja asennustarpeisiin kuin viikonvaihteen aikana.

Samasta syystä DNA-ryhmä on siirtänyt h-hetken maanantaiaamuun kello 8. Yksikönpäällikkö Mika Saarentauksen mukaan päätöksestä on tiedotettu muille alan toimijoille sekä liikenne- ja viestintäministeriölle eikä kukaan ole puuttunut ratkaisuun.

DNA:laisilla on yhteensä noin 280 000 kaapeliasiakasta. Suurimmat verkot palvelevat Oulua, Kuopiota ja Lahtea.

Myyntipäällikkö Pekka Luoma Päijät-Visiosta Lahdesta pelkää yhteydenottoja tulevan viime hetkillä runsaasti. Hän on havainnut, etteivät kaikki ikäihmiset vielä edes tiedä, mikä on digitelevisio.

Suomalaiset kaapelitelevisioyhtiöt välittävät jatkossakin analogisina ulkomaisia ohjelmia ja kyläkanavia.

Apulaisjohtaja Merja Saaren mukaan Viestintävirastolla ei ole aikataulujen porrastamiseen mitään kantaa, koska viestintämarkkinalaki ei määrää kaapelitelevisioyhtiöitä käyttämää jotakin tiettyä jakelutekniikkaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.