Mainos

Kaapatuista koneista ehdittiin soittaa

Viime hetken tapahtumista eilen Yhdysvalloissa kaapatuissa lentokoneissa on saatu lisää tietoa.

Yksi Pentagoniin syöksyneen koneen matkustajista ehti soittaa koneesta. Hän kertoi, että puukoin varustautuneet miehet olivat kaapannet koneen ja että kapteenikin oli pakotettu koneen takaosaan.

Kaappauksesta kertova puhelu ehdittiin soittaa myös Pittsburghin lähelle syöksyneestä koneesta. Tämän koneen oli kaapannut kolme miestä.

Kaikkiaan terrori-iskuissa tuhoutui neljä lentokonetta. American Airlines ja United Airlines vahvistavat, että niissä oli yhteensä 266 ihmistä. Heistä 233 oli matkustajia, 25 lentoemäntiä ja 8 lentäjiä. Kaikki menehtyivät.

Amerikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan kaappaajat ovat toimineet 3-5 hengen ryhmissä. Kaappareiden kansallisuudesta ei ole vielä tietoa.

FBI etsii terroristeja Floridasta

Liittovaltion poliisi FBI sai varhain tänä aamuna Suomen aikaa luvan tutkia useita Floridassa olevia asuntoja ja postilokeroita.

Asiasta kertoi televisioyhtiö CNN poliisilähteisiin viitaten. Etsintäluvat perustuvat iskuissa tuhoutuneiden lentokoneiden matkustajaluetteloihin. Yhden koneen mikrofoni oli lisäksi jäänyt auki kaappauksen alettua.

Pakistanilaislehden mukaan iskuista epäilty terroristi Osama bin Laden on kiistänyt osuutensa iskuihin.

Laden syyttää teoista Yhdysvaltain omia ääriryhmiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.