Mainos

Kaapattu brittitoimittaja videoitu pommivyössä

Videon mukaan kaappaajat ovat valmiita räjäyttämään kaapatun BBC:n toimittajan Alan Johnstonin, jos hänet yritetään vapauttaa voimatoimin.

Internetissä on julkaistu uusi video kaapatusta brittitoimittajasta Alan Johnstonista. Johnstonin sieppaajaksi on ilmoittautunut Islamin armeija -niminen ryhmittymä.

Videolla Johnston sanoo, että kaappajat räjäyttävät hänet, mikäli hänet yritetään vapauttaa voimakeinoin. Johnstonin yllä on vyö, jonka hän sanoo sisältävän räjähteitä. Videolla ei esiinny muita ihmisiä.

Palestiinalaisjärjestö Hamas on uhannut hyökätä alueelle, jossa Johnston on vangittuna, mikäli häntä ei vapauteta viimeistään tänään.

Aseistautuneet miehet kaappasivat Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle työskentelevän Alan Johnstonin 12. maaliskuuta Gazassa, kun hän oli palaamassa kotiinsa BBC:n toimitiloista. Kaappaajat ovat julkaisseet hänestä aiemmin kaksi muuta videota. Islamin armeija -ryhmittymä vaatii Britanniaa vapauttamaan vangittuja muslimeja vastineeksi Johnstonista.

45-vuotias skotlantilainen Johnston on pisimpään vankina ollut länsimaalainen Gazan alueella. Hän on myös ainoa länsimainen lehtimies, joka työskentelee kokopäivätoimisesti Gazan kaistalla.

(MTV3-Reuters-EBU)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.