Kääntyykö menestysvalmentajan kurssi Teivon Toto76-raveissa?

Jarno Kauhanen on tehnyt viime vuodet pienellä kalustolla huipputulosta, mutta viime kuukaudet ovat olleet tallille tervanjuontia.

Lauantaina Teivon kultadivisioonassa starttaava Regent Zet tiedetään kyvykkääksi menijäksi, mutta viidessä viime kilpailussaan se ei ole yltänyt kolmen parhaan joukkoon.

- Meneminen on ollut hieman tasapaksua, kun ruuna joutunut juoksemaan kengät jalassa eikä ole vielä talviradat. Turussa ja Seinäjoella se teki asialliset juoksut, mutta meneminen oli vähän niin ja tässä, valmentaja Jarno Kauhanen analysoi.

- Toissa kerralla Turussa ruuna juoksi kesäkengässä ja laukkasi loppusuoralla. Viimeksi sillä oli hokit ja se ravasi, mutta meno ei ollut siitä huolimatta sulavaa. Joudumme odottamaan talvikelejä.

Treenien perusteella kunnossa ei ole vikaa.

- Kotona ruuna menee hyvällä tyylillä. Minna ajoi torstaina sillä perässäni, ja hevonen oli oikein paineissaan. Kilpailuvauhdissa täytyisi olla talvirata, jos ruunalla ajetaan kengät jalassa. Saa nähdä, onko lauantaina Teivossa viimein sellainen.

Ruuna starttaa mailin pikamatkalla ykkösradalta. Paikka sopii Kauhasen mukaan Regent Zetille hyvin.

- Tuosta on hyvä lähteä liikkeelle, ja mailin matkakin sopii. Hevonen on mielestäni nousuvireessä. Se syttyi viime vuonnakin lentoon, kun talvikelit saapuivat. Hokkikengässä ajetaan joka tapauksessa lauantaina, oli keli mikä hyvänsä. Odotan ruunalta paljon, mikäli rata on pitävä ja asiallinen.

Stallform kysymysmerkki

Kauhasen tallin voittoprosentti on peräti 21. Viime aikoina tallin hevoset ovat kuitenkin alisuorittaneet.

- Syksyllä ei ole suuremmin menestystä tullut. Hevoset eivät ole olleet ihan parhaimmillaan, enkä ole ajanut hirveästi niillä. Nyt alan ajamaan niillä enemmän. Koitetaan saada niitä starttien myötä paranemaan.

- Mitään erikoista syytä emme ole löytäneet. Hevoset tuntuvat kotona normaaleilta. Meidän tallissa on ollut muinakin vuosina sama ilmiö, että syksy ja kevät eivät ole niitä parhaita aikoja.

Viime aikoina Kauhasen tallista on startannut Regent Zetin lisäksi Zigge Silvio, jotka vierailivat länsinaapurissa elokuussa. Bergsåkerin matkan jälkeen kaksikko on Kauhasen mukaan alisuorittanut.

- Meidän hevosten menestys katkesi Bergsåkerin viikonloppuna. Siellä ei saatu mitään, eikä senkään jälkeen olla suuremmin hurraata huudeltu.

- Saattoi olla, että ne oli vähän kovat kinkerit. Lisäksi Zigge Silvio juoksi edeltävällä viikolla Solvallassa kilpaa, ja kävimme välillä kotona. Regent Zet oli puolestaan osallisena kovassa alkukiihdytyksessä, mikä jätti jälkensä.

Workout Wonder lähestyy starttikuntoa

Tallin lippulaiva Workout Wonder jäi ansaitulle tauolle syyskuussa. Ori treenaa Kauhasen mukaan hyvin ja saattaa palata kaviourille pian.

- Se etsii tällä hetkellä starttikuntoa. Luulen, että ajamme hevosella kilpaa talvella, mikäli ori alkaa siltä tuntumaan. Sitä on treenattu tasaisesti, ja olemme käyneet kerran radalla sen kanssa. Täytyy käydä vielä toisen kerran radalla ennen starttiin tuloa.

- Yksi vaihtoehto on ajaa harvakseltaan kilpaa talvella, mikäli kelit jatkuvat tämmöisinä, ettei tule kunnon talvea. Hevonen päättää itse, mitä teemme. Jos se tuntuu hokkikengässä nihkeältä, niin ei sillä sitten ajeta.

Lue myös:

    Uusimmat