Kaalilaatikko

  • noin 1,2 kg keräkaalia
  • tilkka vettä
  • 1 dl rikottuja esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 2 dl vettä
  • 300-400 g lämminsavukylkeä
  • 1 purjo
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2-4 tl yrttisekoitusta
  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 1. Mittaa rikotut ohrasuurimot ja vesi kulhoon ja anna suurinmoiden turvota noin 30 min. Leikkaa kaali lohkoiksi ja poista kiinteä kantaosa. Leikkaa lohkot edelleen viipaleiksi ja paloiksi. Nosta kaalipalat kattilaan, jossa on vähän vettä ja anna höyrystyä n. 20 min. eli kunnes kaali on pehmentynyt.
  • 2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikkaa viipaleiksi.
  • 3. Poista savulihasta kamara. Leikkaa lihapala ohuiksi viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Paahda lihasuikaleita hetki paistinpannussa. Voit jättää tämän vaiheen myös väliin ja lisätä lihat paistamatta.
  • 4. Kaada kaali- ja lihapalat vuokaan. Lisää suurimot liotusliemineen, purjosuikaleet ja mausteet. Sekoita hyvin.
  • 5. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja kaada vuokaan.
  • 6. Kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia. Tarjoa puolukkasurvoksen ja porkkanaraasteen tai puolukalla höystetyn porkkanaraasteen kera.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat