Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
KaalilaatikkoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:58(Päivitetty 01.03.2005 13:17)
  • noin 1,2 kg keräkaalia
  • tilkka vettä
  • 1 dl rikottuja esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 2 dl vettä
  • 300-400 g lämminsavukylkeä
  • 1 purjo
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2-4 tl yrttisekoitusta
  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 1. Mittaa rikotut ohrasuurimot ja vesi kulhoon ja anna suurinmoiden turvota noin 30 min. Leikkaa kaali lohkoiksi ja poista kiinteä kantaosa. Leikkaa lohkot edelleen viipaleiksi ja paloiksi. Nosta kaalipalat kattilaan, jossa on vähän vettä ja anna höyrystyä n. 20 min. eli kunnes kaali on pehmentynyt.
  • 2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikkaa viipaleiksi.
  • 3. Poista savulihasta kamara. Leikkaa lihapala ohuiksi viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Paahda lihasuikaleita hetki paistinpannussa. Voit jättää tämän vaiheen myös väliin ja lisätä lihat paistamatta.
  • 4. Kaada kaali- ja lihapalat vuokaan. Lisää suurimot liotusliemineen, purjosuikaleet ja mausteet. Sekoita hyvin.
  • 5. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja kaada vuokaan.
  • 6. Kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia. Tarjoa puolukkasurvoksen ja porkkanaraasteen tai puolukalla höystetyn porkkanaraasteen kera.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisilleNäitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinäKuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:13
    Vammaiset

    Katariina Räikkösen Linnan juhlien asussa oli tärkeä viesti – tunnistitko?

  • 12:17
    Kissat

    Miehet eivät kuuntele? Tutkimus: Kissat joutuvat maukumaan miehille enemmän kuin naisille

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa