Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
KaalilaatikkoCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:58(Päivitetty 01.03.2005 13:17)
  • noin 1,2 kg keräkaalia
  • tilkka vettä
  • 1 dl rikottuja esikypsennettyjä ohrasuurimoita
  • 2 dl vettä
  • 300-400 g lämminsavukylkeä
  • 1 purjo
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2-4 tl yrttisekoitusta
  • 2 munaa
  • 5 dl maitoa
  • 1. Mittaa rikotut ohrasuurimot ja vesi kulhoon ja anna suurinmoiden turvota noin 30 min. Leikkaa kaali lohkoiksi ja poista kiinteä kantaosa. Leikkaa lohkot edelleen viipaleiksi ja paloiksi. Nosta kaalipalat kattilaan, jossa on vähän vettä ja anna höyrystyä n. 20 min. eli kunnes kaali on pehmentynyt.
  • 2. Halkaise purjo ja huuhdo se hyvin. Leikkaa viipaleiksi.
  • 3. Poista savulihasta kamara. Leikkaa lihapala ohuiksi viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi. Paahda lihasuikaleita hetki paistinpannussa. Voit jättää tämän vaiheen myös väliin ja lisätä lihat paistamatta.
  • 4. Kaada kaali- ja lihapalat vuokaan. Lisää suurimot liotusliemineen, purjosuikaleet ja mausteet. Sekoita hyvin.
  • 5. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon maito ja kaada vuokaan.
  • 6. Kypsennä 175-200 asteessa 1-1,5 tuntia. Tarjoa puolukkasurvoksen ja porkkanaraasteen tai puolukalla höystetyn porkkanaraasteen kera.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Monilla nuorilla tarve päästä "hyvään" lukioon – opetusministeriltä termille uusi määritelmäViikkohoroskooppiMiksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaaSuperkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!Synnytyksen jälkeisestä ajasta liikkuu paljon väärää tietoa – "Ei oikeasti auta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:00
    Politiikka

    Monilla nuorilla tarve päästä "hyvään" lukioon – opetusministeriltä termille uusi määritelmä

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:02
    Kela

    Miksi lapsilisän maksu loppuu jo 17-vuotiaana? Kela vastaa

  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen14:09
    Koti

    Lisävuosia huonekaluille: Nappaa puusepän vinkit kotinikkaroijalle!