Mainos

Kaakkois-Suomessa ulkomaalainen joka kolmannessa onnettomuudessa

Ulkomaalainen kuljettaja on osallisena joka kymmenennessä onnettomuudessa Kaakkois-Suomen valtateillä. Vaalimaalle johtavalla valtatie seitsemällä ulkomaalainen on mukana jo joka kolmannessa onnettomuudessa.

Tämä käy ilmi Kaakkois-Suomen tiepiirin tilaamasta tutkimuksesta, jossa selvitetään ulkomaalaisen autoilijan riskialttius tieliikenteessä Kymen läänissä. Tutkimuksessa haluttiin selvittää erityisesti valtatie seitsemällä tapahtuneita onnettomuuksia, koska ulkomaalaisten tiellä liikkujien määrä on sillä noin kolme prosenttia. Heistä on venäläisiä runsaat 90 prosenttia.

Onnettomuuksien, joissa on mukana ulkomaalainen, pääasiallisina syinä ovat tietämättömyys, piittaamattomuus ja ajoneuvon kunto. Raskaassa liikenteessä ovat edelleen ongelmana jarrujen huono kunto ja ylikuormat. Riski joutua onnettomuuteen on tutkimuksen mukaan suurempi henkilöautoilla kuin rekoilla.

Kaikkiaan Kymen läänin valtateillä on vuosien 1992-1995 aikana tapahtunut 186 onnettomuutta, joissa ulkomaalainen on ollut osallisena. Näistä onnettomuuksista 95 sattui valtatie seiskalla.

Samalla kun itärajan ylittävä liikenne on moninkertaistunut viime vuosina ovat myös liikenteen turvallisuusongelmat korostuneet. Ulkomaalaisten aiheuttamien onnettomuuksien suhteellinen määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta. Vuonna 1992 se oli 6 prosenttia, 1994 9 prosenttia ja 1995 11 prosenttia kokonaismäärästä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.