Kaakao maistuu parhaalta oranssista mukista

Väreillä on suuri vaikutus siihen, miten ihmiset mieltävät ruoan ja juomien maun, ilmenee uudesta eurooppalaisesta tutkimuksesta.

Valencian ja Oxfordin yliopistojen tutkijat tarjosivat koehenkilöille samanlaista kaakaota valkoisista, kermanvärisistä, punaisista ja oransseista mukeista. Koehenkilöiden mielestä oransseista ja kermanvärisistä mukeista juotu kaakao oli parasta.

– Astian väri voi korostaa tuotteen makua ja tuoksua, sanoi Betina Piqueras-Fiszman Valencian yliopistosta.

Hän arveli, että tutkimustulos voi olla hyödyksi kokeille ja elintarvikkeiden valmistajille.

Tutkimuksessa on ilmennyt, että keltainen väri korostaa sitruunan makua. Kylmiin väreihin, kuten siniseen, pakatut juomat vaikuttavat janoa sammuttavammilta kuin lämpimiin väreihin pakatut. Pinkit juomat taas vaikuttavat makeammilta.

(MTV3 - STT- AFP)

Lue myös:

    Uusimmat