Mainos

K. J. Lång kuollut

Vankeinhoidon entinen ylijohtaja K. J. Lång kuoli eilen vaikean sairauden murtamana. Eläkkeelle K. J. Lång siirtyi vuoden 1997 lopussa. Hän oli kuollessaan 64-vuotias.

K.J. Lång teki sekä kansallisesti että kansainvälisesti arvioituna poikkeuksellisen merkittävän elämäntyön vankeinhoidon parissa. Hän oli toteuttamassa sitä kriminaalipolitiikkaa, jossa korostetaan rangaistuksen oikeudenmukaisuutta rikoksesta. K. J. Lång toimi vankeinhoidon ylijohtajana yhteensä 28 vuotta. Hänen pitkän ylijohtajakautensa merkittävimpiä saavutuksia oli vankien asemaa ja oikeuksia olennaisesti parantaneen rangaistusten täytäntöönpanoa koskevan lainsäädännön perusteellinen uudistaminen. Uudistustyö ja sen soveltaminen käytäntöön aloitettiin 1970-luvun puolivälissä.

K.J. Lång osallistui aktiivisesti vankeinhoitoviranomaisten yhteistyöhön Euroopan neuvoston piirissä ja toi vaikutteita Suomeen. Hän seurasi eri kansainvälisillä areenoilla rikollisuutta ja vankeinhoitoa koskevaa keskustelua.

Hän nousi humaanien näkemystensä, karismansa ja laajojen tietojensa avulla arvostettuun asemaan myös kansainvälisesti. Hänen vaikutuksensa näkyy suomalaisen vankeinhoidon lisäksi myös Euroopassa. K.J. Lång oli ajattelutavaltaan poikkeuksellisen laaja-alainen ja hän kuului suomalaisen yhteiskunnan todellisiin vaikuttajiin. Hänen ajattelunsa näkyy mm. perusoikeusuudistuksessa. Lång toimi perusoikeusuudistusta valmistelleen perusoikeuskomitean puheenjohtajana vuosina 1989-92.

Hän oli oikeusministeri lyhyen ajan vuosina 1971-72. Vuosina 1972-75 hän oli Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtaja. K.J Långilla oli lukuisia luottamustehtäviä nuorisorikoskomitean jäsenyydestä Lakimiesten rauhantoimikunnan puheenjohtajuuteen. Hän vaikutti yhteiskunnalliseen keskusteluun myös useiden julkaisujensa kautta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja