Jyväskylässä amfetamiinia levittänyt ryhmä kiinni

Poliisi löysi Jyvässeudulta amfetamiinin kauppaketjun. Ryhmän epäillään tuoneen Viron kautta Suomeen ainakin 6,5 kiloa amfetamiinia.

Jyväskylän poliisi on paljastanut Jyväskylän seudulle amfetamiinia järjestelmällisesti levittäneen ryhmän. Huumausainejutun vuoksi on edelleen vangittuna kuusi ihmistä, joista kolme on naisia ja kolme miehiä.

Rikoskomisario Markku Kohon mukaan ryhmän epäillään tuoneen Viron kautta Suomeen useammassa erässä ainakin 6,5 kiloa amfetamiinia. Poliisi on takavarikoinut ainetta vajaan kilon. Esitutkinta valmistuu toukokuussa, jolloin juttu menee syyttäjälle syyteharkintaan.

- Amfetamiini oli erittäin vahvaa, lähes puhdasta. Siitä olisi saanut katukauppaan jatkamalla noin 100 000 annosta yhteisarvoltaan noin 900 000 euroa.

Poliisi pääsi ryhmän jäljille kesällä 2003. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ryhmä on toiminut alkuvuodesta 2002 aina tammikuuhun 2004 saakka, jolloin sen jäseniä otettiin kiinni. Päätekijöiksi epäillyistä neljä on keskisuomalaisia ja kaksi virolaisia. Kaikki ovat keski-ikäisiä. Vangittuja oli yhdessä vaiheessa seitsemän, mutta yksi suomalaisnainen on vapautettu.

Yksi miehistä kärsii parhaillaan Norjassa törkeästä huumausainerikoksesta tammikuussa saamaansa tuomiota. Kohon mukaan Suomessa amfetamiinin vastaanottajaksi epäillään keskisuomalaista naista. Ryhmän sisällä näyttää olleen työnjako aina katumyyntiin saakka.

Esitutkinnassa otettiin kiinni suuri joukko muita henkilöitä, joita epäillään pääasiassa huumausaineiden käyttäjiksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat