Mainos

Jyväskylän Sinfoniaan uusi ylikapellimestari

Jyväskylän Sinfonian syyskausi alkaa uuden ylikapellimestari Patrick Gallois'n johdolla. Maailmankuulu ranskalainen huilisti ja kapellimestari tulee Jyväskylään mielellään. Sitoutumisesta tehtävään kertoo se, että Gallois aikoo asettua myös asumaan Jyväskylään toisin kuin monet edeltäjänsä.

-On tärkeää, että opimme tuntemaan toisemme hyvin. Haluan asua täällä, jotta opin ymmärtämään suomalaisia muusikoita vielä paremmin, sanoo pienessä kaupungissa viihtyvä Gallois.

Jyväskylän Sinfonia lähtee esiintymismatkalle Ranskaan ensi viikolla ja esiintyy siellä kahdella festivaalilla. Vaikka konsertit eivät ole sen tärkeämpiä kuin Jyväskylässä esitettävätkään, antaa ulkomailla esiintyminen muusikoille lisää potkua. Samaa potkua antamaan myös Gallois on palkattu. Valinnassa painotettiin sitä, että orkesteri tahtoi sellaisen kapellimestarin, jolla olisi mahdollisimman paljon uutta annettavanaan.

-Soittajille on tylsää, jos kapellimestarilla ei ole ideoita, sanoo soolosellisti Juha Malmivaara.

Ideoita ei Gallois'lta tunnu puuttuvan.

-Haluan luoda Jyväskylän Sinfonialle vahvan identiteetin. Meidän pitää löytää oma juttumme ja persoonallisuutemme, Galliois sanoo.

Gallois'ta kosiskeltiin moniin orkestereihin, mutta Jyväskylään hänet toi rakkaus Suomeen ja orkesterin hyvä henki.

-Täällä on hyvä ilmapiiri ja muusikot ovat valmiita tekemään kovasti töitä. Heillä on selvästi halu ponnistella ja saavuttaa asioita. En halunnut mennä sellaiseen orkesteriin, jossa minun odotettiin tekevän yksin kaikki työ, Gallois perustelee.

Pienen kaupungin orkesterin etuna on Gallois'n mukaan se, että orkesteriin kohdistuu vähemmän paineita ulkopuolelta. Yksi murhe häntä tosin painaa: kunnollisen akustiikan puute kotikaupungissa on orkesterin suurin ongelma.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.