Mainos

Jyväskylän puukotuksesta etsintäkuulutettu yksi henkilö

Jyväskylän kaupunginkirjastossa viikko sitten sunnuntaina tapahtuneesta puukotuksesta on poliisin mukaan vangittu yksi henkilö.

Käräjäoikeus vangitsi jyväskyläläisen hieman alle 30-vuotiaan miehen epäiltynä osallisuudesta törkeään pahoinpitelyyn ja poliittisten toimintavapauksien loukkaamisen yritykseen. Kyseessä on vangitseminen viikon ajaksi ns. syytä epäillä -perusteella.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan vangittu on äärioikeistolaisen Suomen vastarintaliikkeen (SVL) paikallinen aktiivi. Poliisi ei vahvistanut MTV3 Uutisille lehden tietoa vangitun taustasta.

Puukotus tapahtui Äärioikeisto Suomessa -kirjan julkaisutilaisuudessa. Välikohtaus tapahtui, kun kolme henkilöä hyökkäsi tilaisuuteen. Samassa yhteydessä puukolla viillettiin henkilöä, jota tilaisuuden järjestäjä oli pyytänyt paikalle seuramaan mahdollisesti häiriötä aiheuttavia henkilöitä. Henkilö ei ollut virallinen järjestyksenvalvoja.

Hyökkääjät eivät päässeet sisään kirjasta järjestettyyn keskustelutilaisuuteen.

STT:n saaman vihjeen mukaan yksi epäillyistä olisi jo marraskuussa uhannut yhtä tietokirjan kirjoittajista äärioikeistolaisen järjestön nettisivuilla.

Poliisin mukaan yksi kirjanjulkistamistilaisuuteen pyrkineestä kolmikosta jatkaa edelleen pakoaan. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa ja hänet on etsintäkuulutettu.

Poliisi on viikonlopun aikana ottanut kiinni seurueeseen kuuluneen kolmannen miehen, jonka osuutta asiaan parhaillaan selvitetään.

(MTV3–STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.