Mainos

Jyväskylän Liikenne aloittaa saneerauksen

Jyväskylän Liikenteen toimitusjohtajan Jaakko Raunion mukaan yhtiössä ei aloiteta yt-neuvotteluja eikä tehdä äkillisiä irtisanomisia.

Jyväskylän Liikenne Oy ilmoittaa aloittavansa saneerausohjelman, jonka tavoitteena on vähentää yhtiöstä noin 40 työntekijää. Se on lähes viidennes kuljettajista. Yhtiön 240 kuljettajaa osallistuu parhaillaan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton aloittamaan lakkoon.

Toimitusjohtaja Jaakko Raunio kertoo, että yhtiössä ei aloiteta heti yt-neuvotteluja eikä tehdä äkillisiä irtisanomia. Henkilöstöä vähennetään pitkällä aikavälillä luontaisen poistuman kautta. Ensimmäiset eläkehakemukset pannaan vireille talvikaudella. Kuljettajien määrä vähenee kesäkuun alussa ja siitä eteenpäin ajokausi kerrallaan.

Raunion mukaan syynä kuljettajien vähentämiseen on heikentynyt taloustilanne. Matkustajamäärät supistuivat viime ajokaudella kymmenen prosenttia. Talvi näyttää yhtä huonolta, ja lakko aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

- Tämä on ollut pitkän aikaa näkyvissä, mutta lakkotilanne realisoi sen aivan käsin kosketeltavaksi. Lakko käy niin kovasti yrityksen talouden päälle, Raunio perusteli.

Jyväskylän Liikenne hoitaa Jyväskylän seudun paikallisliikennettä. Yhtiön pääomistaja on Koiviston Auto Oy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.