Mainos

Jyväskylän kaupunginjohtajalla kuntajohtajien kovimmat tulot

Mitä suurempi kunta, sitä parempi palkka johtajalla. Näin on yleensä ollut. Jyväskylän kaupunginjohtajan palkka ohittaa jopa Helsingin ylipormestarin palkan, vaikka Helsingissä on seitsemän kertaa enemmän asukkaita.

Jyväskylän kaupunginjohtajana syyskuussa aloittavan Markku Anderssonin johtajasopimus takaa 11 500 euron kuukausipalkan. Sen päälle tulevat auto-, asunto- sekä puhelinetu.

Johtajasopimus ei syntynyt kivutta, vasemmistolle palkka oli liian suuri. Kaupungin vaihto nosti Anderssonin kuukausipalkkaa saman verran kuin tavallinen palkansaaja ansaitsee kuukaudessa.

Johtajien palkat ovat tähän asti noudattaneet kunnan kokoa. Mitä enemmän asukkaita, sitä suurempi palkka. Poikkeuksia näyttää olevan ainakin kymmenen suurimman kaupungin joukossa.

Jyväskylän kaupunginjohtajan lompakko on Helsingin ylipormestarin kukkaroa paksumpi. Seuraavaksi eniten tienaavat Tampereen ja Lahden kaupunginjohtajat. Espoon ja Vantaan johtajat painivat lähes samassa sarjassa.

Turun ja Kuopion johtajat saavat vähän päälle 9 000 euroa. Oulu ja Pori pitävät perää noin 8 000 euron tuloilla.

Kaupunginjohtajat ansaitsevat keskimäärin 6 500 euroa kuukaudessa. Kun mukaan otetaan kaikki kunnat, niin keskimääräinen kuukausipalkka on reilut 5 000 euroa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.