Mainos

Jyväskylän kartanoa ei voitu pelastaa - tuhopolttajaa etsitään

Jyväskylässä yöllä syttynyt Jyvälän kartano on tuhoutunut korjauskelvottomaksi. Päivystävän palomestarin mukaan pystyyn jääneissäkin osissa on pahat vesi- ja savuvahingot. Jälkisammutus jatkuu iltaan saakka, mutta savusta ei enää ole vaaraa ympäristön asukkaille.

Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Hieman aikaisemmin lähistöllä palaneet kaksi roskakatosta saattavat poliisin mukaan olla saman tekijän sytyttämiä.

Poliisi on avannut vihjepuhelimen ja pyytää tulipaloihin liittyviä havaintoja numeroon 050 4560471 tai poliisin vihjepuhelimeen numeroon 0800 181880.

Rakennuksessa toimi Jyvälän Setlementti ry:n kansalaisopisto, joka järjestää opetusta ja erilaista vapaa-ajan toimintaa. Jyvälässä toimi myös yhdistyksen 33-paikkainen lastentarha.

Päiväkodin johtajan sijaisen Marja Jokisen mukaan korvaavat tilat yritetään löytää ylihuomiseen mennessä.

– Tiedotan vanhemmille, että maanantaina pidetään kotipäivä. Olemme myös yhteydessä kaupungin päivähoidon toimistoon, että jos heiltä löytyisi joitakin tiloja, Jokinen kertoi.

Pelastuslaitos sai tiedon palosta puoli neljän jälkeen aamuyöllä. Rakennus oli tuolloin jo rajusti tulessa. Alkuvaiheessa palosta levisi paljon savua ympäristöön.

Kulttuuri- ja rakennushistoriallisesti arvokas Jyvälän kartano sijaitsee aivan keskustan kupeessa, Mäki-Matin kaupunginosassa. Kartano on rakennettu 1920-luvulla, ja se on alkuperäiseltä nimeltään Nisulan kartano. Rakennus oli suojeltu asemakaavalla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.