Mainos

Jyväskylän ammoniakkivuoto tukittiin

Jyväskylän ammoniakkivuoto on saatu tukituksi. Ammoniakkikaasua nousi Keljonkankaalla vanhasta Karjaportin kiinteistöstä. Lähiseudun väestöä kehotettiin vuodon aikana pysymään sisätiloissa.

Jyväskylän Keljonkankaalla purkautunut ammoniakkivuoro on saatu tukituksi. Pelastuslaitoksen mukaan kaasuvuoto ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Vuodon alkuvaiheessa alueen väestöä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ovet ja ikkunat.

Kaasua purkautui vanhan Karjaportin kiinteistön katolta varoventtiilistä. Vuoto havaittiin kello 13.24. Pelastusyksiköt saivat suljettua venttiilin noin kello 14.40. Kiinteistössä käytetään ammoniakkia kylmälaitteissa.
Vuotopisteen lähialue eristettiin ja ulkona liikkuneita kehotettiin poistumaan kauemmaksi.

Keljonkankaan alue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, ja siellä asuu parituhatta ihmistä.

Seutu on pääosin pientaloaluetta, mutta siellä toimii myös koulu ja päiväkoti sekä suuri kauppakeskus. Päiväkodin ja koulun lapset pidettiin vaaratilanteen aikana sisällä. Kauppakeskus taas on tuulen yläpuolella.

Myös Keski-Suomen keskussairaala varautui hoitotoimiin.

Ammoniakki on on väritön, pistävänhajuinen ja myrkyllinen kaasu, joka aiheuttaa hengitysvaikeuksia. Se on ilmaa kevyempää, joten se hajaantuu ulkona ylempiin ilmakerroksiin. Ammoniakkia syntyy mm. orgaanisten typpipitoisten aineiden mädätessä ja kaupunkikaasun valmistuksen sivutuotteena.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.