Mainos

Jyväskylä luopumassa Talvesta

Jyväskylän Festivaalit ry on luopumassa Jyväskylän Talvesta. Toiminnanjohtaja Tanja Rasin mukaan yhdistyksen resurssit eivät riitä kahden valtakunnallisen kulttuuritapahtuman järjestämiseen, joten hallitus haluaa keskittää voimansa Jyväskylän Kesään. Kulttuuritapahtumat yhdistettiin saman organisaation alle kolme vuotta sitten.

Jyväskylän Festivaalit ry:n vuosibudjetti on noin 2,5 miljoonaa markkaa, josta Jyväskylän Talvi on vienyt reilun kolmasosan. -Näillä näkymin julkinen tuki ei ole lähivuosina oleellisesti kasvamassa, joten senkin vuoksi on järkevää kohdentaa varat yhteen tapahtumaan ja pyrkiä nostamaan sen profiilia suomalaisella kulttuurikartalla, Rasi perustelee.

Välillä yhdistys pohti myös tapahtumien järjestämistä vuorovuosin, mutta se todettiin yleisön kannalta hankalaksi. Rasin mukaan Kesä valittiin lähinnä siksi, että lämmin vuodenaika mahdollistaa monipuolisemman tarjonnan ja on yleisön kannalta otollisempi. Kesän asemaa puolsi myös sen maineikas vuoteen 1956 ulottuva historia. Enemmän seminaarityyppinen Jyväskylän Talvi on järjestetty 30 kertaa. Jyväskylän kulttuurilautakunta asettui tukemaan festivaaliyhdistyksen näkemystä Jyväskylän Talven lakkauttamisesta. Lopullisesti asiasta päättää tapahtumien päärahoittajana Jyväskylän kaupunginhallitus.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja