Mainos

Jyväskylä haluaa Tilastokeskuksen

Jyväskylän vaikuttajat kaupunginjohtajaa ja yliopiston rehtoria myöten ovat vedonneet hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemeen (kesk.) Tilastokeskuksen siirtämiseksi pääkaupungista Keski-Suomeen.

Ehdotuksen mukaan Tilastokeskus pitäisi siirtää alueelle, koska Jyväskylässä olisi tarjolla runsaasti osaavaa työvoimaa. Työvoiman tarjontaa on lisännyt Metson ja Nokian lomautukset ja irtisanomiset alueella.

Lisäksi Jyväskylä markkinoi itseään hyvillä liikenneyhteyksillä ja toimitilamahdollisuuksilla. Tilastokeskuksen pääjohtaja Heli Jeskanen-Sundström pitää ideaa "älyttömänä".

- Tilastokeskuksen tai oikeastaan sen osien alueellisemista on pohdittu kyllä selvitysmiesten toimesta, mutta koko laitoksen siirtyminen Helsingistä Jyväskylään ei ole mahdollista, Jeskanen-Sundström sanoo ja jatkaa:

- Ymmärrämme kyllä, että meille olisi maakunnissa paljon ottajia, mutta ei Tilastokeskus voi alueiden työllisyysongelmia ratkaista. Lisäksi on olemassa lukuisia painavia perusteita pitää toiminta pääkaupunkiseudulla.

Tilastokeskuksen päätoimitilat sijaitsevat Helsingin Sörnäisissä. Lisäksi Tilastokeskuksella on aluetoimistot Tampereella, Turussa, Oulussa ja Seinäjoella. Laitos työllistää runsaat 1000 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.