Jyväskylä äänesti kyllä ydinvoimalahankkeelle

Fennovoiman hankkeen tavoitteena on 1600 megawatin ydinvoimala. Mukana hankkeessa on tällä hetkellä yli 60 suomalaista yhtiötä, mukana suuri joukko kunnallisia energiayhtiöitä.

Jyväskylä on lähdössä mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen. Kaupunginhallitus päätti äänin 9-4 antaa energiayhtiölleen konserniohjeen lähteä mukaan voimalan valmisteluvaiheeseen. Jyväskylän Energia tekee lopullisen päätöksen asiasta tiistaina.

Valmisteluun osallistuminen ei sido kaupunkia osallistumaan itse voimalainvestointiin. Jyväskylän Energian kulut ovat valmisteluvaiheessa yhteensä 322 000 euroa. Valmisteluvaihe kestää ainakin vuoteen 2010.

Jyväskylän Energian tässä vaiheessa lunastamat osakkeet ovat myytävissä, jos kaupunki ei päätä osallistua investointiin. Maksettavaksi jäävät tällöin vain 20 000 euron kulut.

Fennovoiman hankkeen tavoitteena on 1600 megawatin ydinvoimala. Voimala on tarkoitus käynnistää vuonna 2020. Jyväskylän Energia osallistuu hankkeeseen sen pääosakkaan, Voimaosakeyhtiö SF:n kautta.

Mukana hankkeessa on tällä hetkellä yli 60 suomalaista yhtiötä, mukana suuri joukko kunnallisia energiayhtiöitä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat