Mainos

Jyväsjärveen pääsi jätevettä

Rikkoutunut putki on tarkoitus korjata huomenna.

Jyväskylän Jyväsjärveen on päässyt jätevettä putkirikon takia. Vesi on valunut Aholaidan jätevesipumppaamosta maahan ja sitä kautta järveen.

Putken korjauksesta vastaava rakennusmestari Matti Hintikka luonnehtii putkirikkoa pienehköksi. Jätevettä valuu maahan noin sata kuutiometriä vuorokaudessa.

Vika havaittiin eilen ja vuotokohta paikannettiin tänään. Putki on määrä korjata huomenna, jolloin Jyväsjärven rantaa kiertävä kevyen liikenteen väylä saatetaan osittain sulkea.

Hintikan mukaan korjausten ajaksi putki ehkä joudutaan sulkemaan, ja tällöin jätevesi jouduttaisiin laskemaan ohijuoksutuksella suoraan Jyväsjärveen.

Aholaidan pumppaamon kautta kulkee normaalisti Nenäinniemen puhdistamolle noin 600 kuutiometriä jätevettä tunnissa. Jos putki joudutaan korjauksen vuoksi sulkemaan neljäksi tunniksi, puhdistamatonta vettä ehtii virrata järveen yli 2000 kuutiometriä.

Yli-insinööri Minna Koskinen Keski-Suomen ympäristökeskuksesta toteaa, että sata kuutiometriä vuorokaudessa on varsin pieni määrä. Jos jätevettä joutuu korjaustöiden takia Jyväsjärveen huomattavasti enemmän, tilannetta on hänen mukaansa syytä seurata ottamalla vesinäytteitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.