Mainos

Jyrki Katainen ihmettelee netin vihapuheita

Pääministeri Jyrki Katainen ihmettelee netissä lisääntyneitä vihapuheita.

Hänen mukaansa vihamielinen puhe rehottaa netissä, mutta kasvokkain keskustelut sujuvat yleensä asiallisesti. Jyrki Katainen puhui internetin vihapuheista Radio Novan Enbuske ja Linnanahde -Crewssa tänään.

– Ihmettelen kyllä sitä keskustelua, koska minusta siihen ei törmää kasvokkain. Internet-keskustelua on monenlaista, osa on ihan rakentavaa, mutta osa on myös sitä vähemmän rakentavaa, pohtii Jyrki Katainen.

Kataisesta kirjoitettiin netissä aggressiivisia kommentteja sen jälkeen, kun mies oli näyttänyt hänelle puukkoa maanantaina Turun kävelykadulla. Osa kirjoitti toivovansa, että Katainen olisi saanut välikohtauksessa vammoja.

–Jotenkin toivoisin, että aikuiset ihmiset ajattelisivat, että onko se keskustelu, mitä he netissä käyvät, sellaista, jota he kävisivät työpaikoilla tai läheistensä kanssa. Tai onko se sitä keskustelua, mitä he haluavat opettaa lapsilleen tai lapsenlapsilleen. Pölvästimäinen käyttäytyminen on pölvästimäistä käyttäytymistä missä tahansa. Tervejärkinen, vastuuntuntoinen aikuinen miettii mitä sanoo.

Noin 30-vuotias mies näytti maanantaina teräasetta kokoomuksen vaalitilaisuudessa Turussa. Poliisin mukaan mies ei käyttäytynyt aggressiivisesti tilanteessa. Turvamiehet taltuttivat miehen nopeasti, kun tämä otti veitsen esiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.