Jyri Kjäll haastaa managerinsa oikeuteen

Ammattinyrkkeilijä Jyri Kjäll on haastamassa managerinsa Gary Trevettin oikeuteen. Oikeuksiansa peräävät myös muut Trevettin tallissa nyrkkeilleet pohjoismaalaiset, muun muassa Leif Keiski. Kjällin mukaan Trevett on lopettanut managerina toimimisen ja on jo pari kuukautta pakoillut nykkeilijöitä. Trevettin on arveltu olevan Ruotsissa.

-Minulla oli ottelu 25. heinäkuuta ja silloin tuli viimeiset palkkarahat. Ilmeisesti Trevettin toiminta vaikeutui, kun hän menetti sopimuksen FilmNetin kanssa, arveli Kjäll aamulenkkinsä jälkeen tänään.

Manageri Trevettin kumppanina ja nyrkkeilijöiden valmentajana on ollut maineikas Angelo Dundee. Kjällin mukaan Dundee ei ole pitkään aikaan osallistunut valmennukseen, vaan istuskelee pääasiassa toimistollaan. Molemmat, sekä Trevett että Dundee ovat kyllä huolehtineet omien provisioidensa kuittaamisesta.
-Haluamme nyt purkaa sopimukset molempien kanssa. Asianajajamme on vakuutellut, että juttu täyttää sopimuksen rikkomisen tunnusmerkistön, sanoi Kjäll.

Ainakin ruotsalaisomisteinen TV-1000 on kiinnostunut sopimuksesta pohjoismaisten nyrkkeilijöiden kanssa. Kjäll on varsin toiveikas, että uusi sopimus syntyy nopeasti oikeudenkäynnin jälkeen.

Ottelemaan Kjäll ei kuitenkaan lähiaikoina pääse. Hänen kyynärpäässään on luunsiruja ja rustoa, jotka joudutaan operoimaan. Parantuminen pidentää Kjällin ottelutaukoa ensi vuoden puolelle. Silloin viime vuosien paras suomalaisnyrkkeilijä aikoo keskittyä amatöörivuosilta tutun, 63,5-kiloisten sarjan Euroopan mestaruuteen. Kjäll on otellut 67 kilon sarjassa, mutta palannut vanhaan sarjaansa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat