JYPin konkariosasto epäilyttää asiantuntijoita – "Joko nyt alkaa jalka haittaamaan"

Onko kuorma liian kova JYPin konkariosastolle? 3:06

C Moren studiossa perattiin JYPin tilannetta ennen sunnuntain CHL-ottelua Banska Bystricaa vastaan.

Pääkuvan videolla JYPin tilannetta kommentoi myös Leijonien uusi joukkueenjohtaja Mika Kortelainen.

JYP on hallitseva CHL-mestari ja on kamppaillut aikaisempina kausina tiukasti mitaleista SM-liigassa. Joukkueen runko on säilynyt pitkään kasassa ja täksi kaudeksi joukkueeseen palasi Eric Perrin, 42.

C Moren kiekkoasiantuntija Petteri Nokelainen kuitenkin epäili sitä, miten JYPin kokeneet pelaajat jaksavat tulevan kauden kuorman. Muun muassa Jarkko Immonen, 36, Juha-Pekka Hytönen, 37, Jani Tuppurainen, 38, ja Ossi Louhivaara, 35, kuuluvat JYPin kärkipelaajiin.

- Minulla on pieni kysymysmerkki siitä, että joukkueen runko alkaa olemaan sen ikäinen, että joko nyt alkaa jalka pikkuisen haittaamaan, varsinkin kun tulee tempojoukkueita vastaan, Nokelainen mietti CHL-studiossa.

- Sitten, kun ruvetaan puhumaan, että pelataan 60 peliä, pelataan Liigaa, CHL:ää ja playoffeja, niin onko se kuorma jo liian kova näille jätkille. Nyt tarvittaisiin nuoria jätkiä, jotka vetäisivät huippukärjen takana pulkkaa myöskin, eikä pelkästään vanhemmat yksilöt, Nokelainen jatkoi.

JYP on tullut tunnetuksi identiteetistään ja asiantuntijoiden mukaan tämä kantaakin jyväskyläläisjoukkueen jälleen mitalitaistoihin. Silti epäilyksiä riittää.

- Eihän tuo joukkue tule pettämään missään nimessä, mutta voidaanko mennä loppuun asti CHL:ssä tai Liigassa, niin siinä minulla nousee kysymysmerkki. Kun katsomme Kärppiä ja minkälaista tempolätkää siellä pelataan ja miten luisteleva joukkue se on, niin siinä on minun kysymysmerkki, Nokelainen vertaili.

JYPin sunnuntain ottelussa puhutti Banska Bystrican pelaajan Benjamin Marshallin raju taklaus JYPin Markus Jokiseen (video alla). 

JYP-hyökkääjä törkeän taklauksen kohteena 2:12

Lue myös:

    Uusimmat