Mainos

Jyllands-Postenin päätoimittajaa vaaditaan eroamaan

Tanskan entisen ulkoministerin mukaan päätoimittajan täytyy erota, koska lehti on profeetta Muhammedin pilakuvat julkaisemalla aiheuttanut kansainvälisen kriisin. Tanskan hallitus on luopumassa yhteistyöstä imaamien kanssa.

Profeetta Muhammedin kuvat julkaisseen tanskalaislehti Jyllands-Postenin päätoimittajaa vaaditaan eroamaan.

Tanskan entinen ulkoministeri Uffe Ellemann-Jensen katsoo, että lehti on kuvat julkaisemalla aiheuttanut kansainvälisen kriisin ja päätoimittajan on otettava vastuu tapahtuneesta.

- Kun päätoimittaja tunnustaa tehneensä virhearvion ja sanoo ettei olisi tehnyt näin jos olisi arvannut seuraukset, hänen täytyy erota tehtävästään, Ellemann-Jensen sanoo.

Ellemann-Jensen viittaa Jyllands-Postenin päätoimittajan Carsten Justen viimeviikkoiseen lausuntoon, jossa hän totesi, ettei olisi sallinut kuvien julkaisua jos olisi aavistanut sen johtavan tanskalaistuotteiden boikottiin ja mielenosoituksiin.

- Kun tunnustaa tehneensä näin kohtalokkaan virheen, joka on vaatinut tähän mennessä kuuden ihmisen hengen, ei ole kykenevä täyttämään tehtävänsä vaatimuksia, Ellemann-Jensen päättelee.

Entinen ulkoministeri on jo aiemmin kritisoinut voimakkaasti kuvien julkaisua.

Hallitus luopumassa imaamiyhteistyöstä

Tanskan hallitus ei halua enää tehdä yhteistyötä maassa asuvien imaamien kanssa Tanskaan saapuvien muslimien kotouttamisessa. Integraatioministeri Rikke Hvilshöj yhdistää Berlingske Tidende -lehden haastattelussa imaamien roolin profeetta Muhammadin pilakuvia koskevassa kiistassa suoraan tuleviin panostuksiin maahanmuuttajien kotouttamisessa.

-Mielestäni tilanne näyttää tällä hetkellä vahvasti siltä, että imaamit eivät ole niitä joihin asiassa kannattaa luottaa, jos haluamme varmistaa kotouttamisen toimivuuden, Hvilshöj sanoo lehdelle.

Islamin puolustajien rintama -järjestö hyökkäsi Tanskan Indonesian suurlähetystöön vastalauseena Muhammed-pilakuvien julkaisemiselle

Tanskan hallitus on useaan otteeseen ollut yhteydessä imaamien kanssa. Pääministeri Anders Fogh Rasmussen on järjestänyt muun muassa keskustelutilaisuuksia sen puimiseksi, miten terrorismia voitaisiin kitkeä.

Integraatioministeri Rikke Hvilshöj kutsui viimeksi huhtikuussa imaameja keskustelemaan kanssaan kotouttamisasioista. Hän sanoi tuolloin pitävänsä yhteistyötä imaamien kanssa erittäin merkittävänä osana kotouttamistyötä.

(MTV3-STT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.