Mainos

Juutalaisten rakennushanke kasvattaa jännitystä Lähi-idässä

Uuden juutalaislähiön rakentaminen Itä-Jerusalemiin on kiristämässä Israelin ja palestiinalaisten välit äärimmilleen. Israelin hallituksen on määrä hyväksyä rakennushankkeen suunnitelmat iltapäivällä.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan 6 500 asukkaan juutalaislähiön rakentaminen merkitsee takaiskua Lähi-idän rauhanprosessille ja lisää väkivallan uhkaa.

Jännityksen kiristyminen näkyi jo myöhään eilen, kun yksi palestiinalainen sai surmansa ja kolme muuta loukkaantui Israelin armeijan sotilaiden ja palestiinalaisten välille puhjenneessa yhteenotossa.

Sotilaat saapuivat Länsirannalla sijaitsevaan Hizmehin kylään illansuussa ja joutuivat kahakkaan kymmenien palestiinalaisten kanssa yritettyään pidättää kiviä heitelleen nuorukaisen. Sotilaat avasivat tulen surmaten 56-vuotiaan palestiinalaismiehen.

Arafat huolissaan uudesta juutalaisasutuksesta

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on huolissaan Israelin rakennussuunnitelmista. Arafatin mukaan rakennushanke rikkoo kaikkia Lähi-Idän rauhanprosessin yhteydessä sovittuja sopimuksia.
-Tämä hanke epäilemättä vaarantaa rauhanprosessin tulevaisuuden, Arafat totesi.

Marokossa eilen vieraillut Arafat pyysi Yhdysvaltoja ja EU:ta vaikuttamaan Israeliin, jotta se pitäisi kiinni sitoumuksistaan. Hän korosti, että ei pyydä Israelin hallitukselta "kuuta taivaalta", vaan ainoastaan yhdessä sovittujen periaatteiden noudattamista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.