Mainos

Juutalaisravintolan päällikkö kauhistui suomalaisten tekemästä natsitervehdyksestä: ”Olen shokissa”

Puolassa, Krakovassa sijaitsevan juutalaisravintolan päällikkö kertoo olevansa tyrmistynyt uutisesta, jonka mukaan suomalainen turistiryhmä olisi tehnyt ravintolassa natsitervehdyksen illanviettonsa yhteydessä.

– Olen shokissa. Kuulen ensimmäistä ja toivottavasti myös viimeistä kertaa tällaisesta, ravintolapäällikkö kertoo MTV Uutisille.

Ravintolapäällikkö kertoo, että eilen illalla tapahtuman aikaan vuorossa olleet ravintolan työntekijät eivät ole kertoneet hänelle kyseisestä tapauksesta, eikä hänellä ole siitä mitään tietoa.

– Emme ole vastuussa asiakkaidemme käytöksestä. He ovat aikuisia. Mutta toki jos olisimme huomanneet tällaista käytöstä, olisimme siihen varmasti puuttuneet.

Tapauksesta kertoi Kallion historian lehtori Niina Väntänen, joka oli ollut paikalla eilen illalla lukiolaisnuorten kanssa. Hänen mukaansa paikalla olleen toisen suomalaisen ryhmän jäsenet olivat alkaneet tehdä ravintolassa natsitervehdyksiä. Väntäsen mukaan natsitervehdyksiä tehnyt seurue oli kertonut olevansa ”Nuorkauppakamarin alumneja”, jotka olivat vuosittaisella matkallaan.

”Tapaus sotii vahvasti nuorkauppakamarin arvoja vastaan”

Suomen nuorkauppakamareiden kansallinen puheenjohtaja Lauri Valtonen kertoo MTV Uutisille, että kuvatunlainen toiminta sotii voimakkaasti nuorkauppakamarin arvoja vastaan.

– Tämän kaltainen toiminta riitelee voimakkaasti ja niin monella tasolla kaikkia nuorkauppakamarin arvoja vastaan, että edes sanat eivät riitä kuvailemaan. Tämä viiltää henkilökohtaisesti aika syvältä.

Valtosella ei ole tietoa, keitä mainitut ”nuorkauppakamarin alumnit” voisivat olla. Hän huomauttaa, että nuorkauppakamarilla ei edes ole alumniorganisaatiota Suomessa.

– Meillä on tuhansia jäseniä ja entisiä jäseniä. Meillä ei ole mahdollisuutta tietää missä jäsenemme tai entiset jäsenemme milloinkin liikuvat, mutta kaikilla tasoilla Suomen nuorkauppakamarit irtisanoutuvat tämänkaltaisesta toiminnasta. Meidän arvopohjamme rakentuu nimenomaan ihmisten veljeyteen ja persoonallisuuden arvokkuuteen, Valtonen toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja