Juuston suosio kasvaa edelleen

Suomi on maailman juustonkulutuksessa kahdeksannella sijalla. Edam, emmental ja kermajuustot ovat suomalaisten tärkeimmät juustot.

Juustonkulutus on miltei kahdeksankertaistunut Suomessa 50 vuoden aikana. Nykyään suomalainen syö juustoa keskimäärin reilut 18 kiloa vuodessa, ja kulutuksen kasvu näyttäisi jatkuvan edelleen.

Maailman juustonkulutuksessa Suomi on kahdeksannella sijalla. Kärkimaat ovat Ranska, Kreikka ja Islanti.

- Juuston kulutuksen muutoksissa näkyvät ruokatrendit: terveellisyys, helppous, nopeus ja nautinnon korostaminen, kertoo Maito ja Terveys ry:n toiminnanjohtaja Ulla-Marja Urho.

Valikoiman laajentumisesta huolimatta Suomessa syödään pääosin samoja juustolajeja kuin ennenkin. Edam, emmental ja kermajuustot ovat suomalaisten tärkeimmät juustot.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat