Mainos

Vihreät uhkaa jättää hallituksen

Vihreät eivät jatka hallituksessa, jos hallitus hyväksyy Fennovoiman ydinvoimahankkeen jatkohakemuksen.  

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö aikoo esittää puolueen päättäville elimille hallituksesta lähtöä, jos valtioneuvosto torstaina puoltaa ydinvoimahakemusta. 

Hallitus päättää asiasta torstaina.  

Niinistö huomauttaa, että hallitusohjelmaan kirjattiin, että tämä hallitus ei hyväksy uusia ydinvoimahankkeita. Niinistö sanoo, että ydinvoima-asia on hänelle myös hyvin henkilökohtainen poliitikkona. 

Vihreille on tärkeää, että Suomi rakentaa kestävää energiataloutta.  
Niinistön mukaan Fennovoiman ydinvoimahanke on monine riskeineen poikkeuksellisen huono ja testaa ydinvoiman kannattajia, kokoomusta ja SDP:tä. 

-Minun on suoraan sydämestä pakko sanoa, että minun on vaikea kuvitella, että kukaan pystyisi edes keksimään huonompaa hanketta Suomen oloissa toteutettavaksi, niin monta riskiä Fennovoiman ja Rosatomin hankkeessa on realisoitumassa. On varsin erikoista, että joku rationaalinen ihminen voi ajatella tätä hanketta kannattavansa, ryöpytti Niinistö.

Niinistön mukaan Fennovoiman hanke lisää Suomen riippuvuutta Venäjästä ja asettaa Suomen kansainvälisesti outoon valoon nykyisessä poliittisessa tilanteessa.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja