Mainos

Näissä asioissa verotus kiristyy

Tupakka ja makeiset kallistuvat todennäköisesti myös ensi vuonna.

Valtiovarainministeriön tänään julkaistussa ensi vuoden budjettiehdotuksessa kiristetään tupakan ja makeisten valmisteveroa.  

Myös sähkön ja polttoaineiden verotusta sekä ajoneuvoveroa kiristetään. Valmisteverojen ja ajoneuvoveron korotukset tuovat valtion kassaan lisää rahaa yli 550 miljoonaa euroa.  

Liikennepolttoaineista korotuksia tulee niin bensiinin kuin dieselinkin verotukseen. Myös lämmityksessä käytettävän kevyen ja laivoissa käytettävän raskaan polttoöljyn verokohtelu kovenee.  

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus julkaistiin iltapäivällä ministeriön verkkosivuilla.  

Valtion taloutta yritetään tasapainottaa leikkauksilla ja veronkorotuksilla. Verotuksessa periaatteena on siirtää painopistettä haittaverotukseen eli ympäristö- ja terveysperusteisiin veroihin. Tavoitteena on samalla pyrkiä vähentämään työn ja yrittämisen verotusta.  

Pääomatuloverotuksen ylempää veroprosenttia korotetaan 32 prosentista 33 prosenttiin. Myös pääomatuloverotuksen progressioraja alenee 40 000 eurosta 30 000 euroon.  

Paljon keskustelua herättänyt solidaarisuusvero pysyy voimassa aiemmin suunniteltua pidempään, vuoden 2018 loppuun. Sitä pitää maksaa jo 90 000 euron tuloilla, kun aiemmin raja oli 100 000 euroa.  

Perintö- ja lahjaveroasteikkojen veroprosentteja korotetaan yhdellä prosenttiyksiköllä ensi vuonna.  

Asuntolainojen korkovähennysoikeus pienenee, ja opintolainan korkovähennysoikeus poistuu.  

Valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) budjettiehdotukseen lisäämä eläketulovähennyksen korotus vähentää valtion verotuloja noin 70 miljoonalla eurolla. Korotuksella yritetään parantaa eläkeläisten toimeentuloa.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja