Mainos

Jutut viipyvät syyttäjän pöydällä yhä pidempään

Valtakunnansyyttäjän virastossa Helsingin Albertinkadulla ollaan huolissaan. Syynä on tuore tilasto. Sen mukaan yli vuoden syyteharkinnassa olleiden juttujen määrä on lisääntynyt.

Isot ja vaikeat jutut viipyvät syyttäjien pöydillä entistä pidempään. Syynä ovat resurssipula ja organisaatiomuutoksen tuoma tyhjäkäynti. Yli 400 juttua on ollut syyteharkinnassa yli vuoden.

- Edellisvuosiin verrattuan meillä oli vuonna 2007 noin parikymmentä vähemmän edellisiin vuosiin verrattuna. Kyllä se heti näkyi meidän työtilastoissa, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske kertoo.

Ongelma näkyy yhä myös yli kuusi kuukautta viipyneissä jutuissa, vaikka alkuvuosi toikin parannusta.

Syyttäjiä avuksi jo poliisitutkintaan

Poliisi on saanut lisää voimaa talousrikostutkintaan, ja syyttäjien pitäisi olla enemmän mukana jo poliisitutkinnassa ohjaamassa poliisia.

- Kyllähän se yksittäisen syyttäjän vastaus useimmiten on, että miten minä nyt tästä repeän siihen esitutkintayhteistyöhön, kun kalenteri on täynnä istuntopäiviä ja syyteharkinta-asioita on nippu, Kalske päivittelee.

Lisäksi tyhjäkäyntiä syntyy syyttäjien viime vuotisesta organisaatiomuutoksesta. Apulaisvaltakunnansyyttäjä Kalskeen mukaan oikeuslaitoksen ja vankiloiden pitäisi saada myös lisää rahaa, kun poliisi sitä saa.

Näin resurssit ovat tasapainossa koko rikosvastuuta toteuttavassa ketjussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.