Mainos

Jutta Urpilainen ei päässyt heittämään Irlantia narikkaan

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei päässyt pistämään työasioita täysin narikkaan edes Linnan juhlilla.

Juuri ennen juhlia Urpilainen sai viestejä Brysselistä ja viimeiset tiedot Irlannin tilanteesta. Hän arvioikin epävarman taloustilanteen olleen seikka, joka on kuluneena vuonna ollut vahvimmin esillä politiikassa. Tapetille ovat nousseet kuitenkin myös arvokysymykset.

- Se ehkä on uutta politiikassa, että myös vähän pehmeämmät arvot ja nimenomaan arvoihin liittyvät teemat ovat olleet aikaisempaa enemmän esillä. Ajatellaan vaikka maahanmuuttoa, kielikysymyksiä ja seksuaalivähemmistöjä.

Etenkin maahanmuutosta tarvitaan Urpilaisen mukaan Suomessa lisää avointa keskustelua. Hänen mukaansa Suomen tilanne on kuitenkin hyvä verrattuna Ruotsiin, jossa maahanmuuttokeskustelua ei käyty edes eduskuntavaalien alla.

- Mielestäni Suomessa on menty hyvään suuntaan ja asia on noussut keskusteluun nyt, mikä on hyvä asia.

Tämän vuoden itsenäisyyspäivän juhlat olivat Urpilaiselle erityiset, sillä ennen Linnaan saapumistaan hän vieraili myös Heikki Hurstin itsenäisyyspäivän juhlilla

- Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, viime vuonna kutsu ei tavoittanut minua, mutta tänä vuonna sain henkilökohtaisen kutsun. Ja se oli kyllä hieno kokemus, jota ei varmaan koskaan unohda.

Loppuillan kuviot olivat Urpilaiselle selvät.

- Tässä tulee tuo tanssiparketti testattua, yleensä täällä on niin hyvä musiikki, että se edellyttää sitä, että vähän jorataan. Sitten eduskuntaryhmän kanssa syömään, mutta luulen että siihen loppuu meidän juhlat, koska aamulla pitää mennä töihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.