Jussi Uotille yli vuosi vankeutta

Oikeuden mukaan Uoti salasi 12 miljoonan euron omaisuuden.

Jussi Uoti on tuomittu vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Oikeuden mukaan hän salasi noin 12 miljoonaa euroa konkurssinsa pesäluettelossa 1998. Tuomio tuli törkeästä velallisen petoksesta.

Oikeuden mukaan pesäluettelossa jäi ilmoittamatta neljä Uotin tosiasiallisesti omistamaa ulkomaista veroparatiisiyhtiötä.

Jutussa oli myös kuusi muuta vastaajaa, joita syytettiin törkeistä kätkemisrikoksista tai avunannoista sellaisiin. Yksi sai vuoden ja yhden kuukauden ehdotonta ja kahdelle tuomittiin vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

Lievimmät tuomiot olivat viisi kuukautta ehdollista ja 45 päivää yhdyskuntapalvelua. Yhden syyte hylättiin.

Oikeudenkäyntikulujen lisäksi osa tuomituista määrättiin maksamaan Jussi Uotin konkurssipesälle noin 270000 euron korvaukset.

Käräjäoikeuden mukaan tuomitut olivat osallistuneet Jussi Uotin omaisuuden häivyttämiseen tämän velkojien ulottumattomiin.

Jussi Uoti tuomittiin maksamaan konkurssipesälleen oikeudenkäyntikuluja 141000 euroa.

Käräjäoikeus istui juttua suljetuin ovin, sillä oikeudenkäyntiaineistoon kuuluu asiakirjoja, jotka sisältävät toimivan yrityksen liikesalaisuuksia. Jutun aineisto on lähes kokonaan julistettu salaiseksi 15 vuodeksi.

Syyttäjä ja Uotin konkurssipesä olisivat halunneet oikeudenkäynnin avoimeksi. Juttu tuli vireille vuonna 2000.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat