Mainos

Jussi Uoti tulossa vastaamaan rikossyytteisiin

Vakavista talousrikoksista epäilty liikemies Jussi Uoti on tulossa ulkomailta vastaamaan lukuisiin syytteisiin ensi maanantaina Helsingin käräjäoikeuteen. Etsintäkuulutetun Uotin asianajaja Pentti Koski on ilmoittanut asiasta jutun syyttäjälle Malla Sunellille. Jussi Uoti on määrätty poissaolevana vangituksi. Poliisi on etsinyt Uotia useasta eri maasta, muun muassa Sveitsistä ja Yhdysvalloista, mutta häntä ei ole saatu vielä kiinni.

Rikosoikeudenkäynti liikemiesveljeksiä Kari ja Jussi Uotia vastaan alkoi viime kuussa. He liikekumppaneineen ovat syytteessä muun muassa kymmenien miljoonien markkojen siirtämisestä velkojien ulottumattomiin niin sanottuihin veroparatiisiyhtiöihin.

Jussi Uoti ilmoitti ensimmäiseen oikeuden istuntoon, ettei hän pääsisi Suomeen korvatulehduksen vuoksi, sillä sairaus estäisi lentämisen Yhdysvalloista kotimaahan. Oikeus ei pitänyt tätä laillisena esteenä ja määräsi Uotille etsintäkuulutuksen, joka valtuuttaisi vangitsemiseen tavattaessa.

Helsingin käräjäoikeus käsitteli tänään istunnossa edelleen väitettä Uotien velkojien oikeudesta vaatia rikosoikeudenkäynnissä saataviaan. Vastaajat ovat esittäneet syyteoikeuden vanhentuneen. Verottaja ja muutama konkurssipesä ovat tästä jyrkästi eri mieltä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.