Mainos

Jussi Uoti takaisin Suomeen

Liikemies Jussi Uoti palautettu tänään Suomeen. Talousrikoksista vankeuteen tuomittu Uoti on ollut juhannuksesta asti pidätettynä Espanjassa.

Vankeustuomiotaan Espanjan auringossa koko kevään piileskellyt Jussi Uoti on palautettu Suomeen.
Uoti on istunut espanjalaisessa vankilassa juhannuksesta lähtien, kun paikallinen poliisi pidätti hänet. Keskusrikospoliisin mukaan Uoti ei vastustanut palautustaan.

Uoti on luovutettu Suomen vankeinhoitoviranomaisille ja hänet on sijoitettu toistaiseksi Katajanokan vankilaan Helsinkiin.

Poikkeuksellisen vakavia ja suunnitelmallisia talousrikoksia

Interbankin myynnistä 70 miljoonaa markkaa netonneet ja verottajaa ja velkojia kiertäneet Uotin veljekset saivat hovioikeudessa kovennetut tuomiot viime maaliskuussa. Syytteet koskivat useita törkeitä veropetoksia, velallisen epärehellisyyttä ja avunantoja kirjanpitorikoksiin. Kari Uoti vangittiin välittömästi ja hänen Espanjassa oleskellut veljensä etsintäkuulutettiin.

Jussi Uoti sai 5 vuoden 8 kuukauden ehdottoman vankeustuomion, hänen veljensä Kari Uoti tuomittiin vankeuteen kuudeksi vuodeksi. Lisäksi veljekset joutuvat maksamaan korvauksia 80 miljoonaa markkaa korkojen kera. Tällä hetkellä summa on noussut jo yli 200 miljoonaan markkaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.