Mainos

Jussi Uoti pidätettiin Espanjassa

Espanjan poliisi pidätti eilen illalla etsintäkuulutetun liikemies Jussi Uotin. Uoti pidätettiin poliisin pienimuotoisessa operaatiossa Marbellan kotinsa ulkopuolelta. Jussi Uoti on oleskellut jo kuukausien ajan Espanjassa ja on ollut Suomen poliisin etsintäkuuluttama maaliskuusta asti.

Poliisi ei osaa vielä arvioida, koska Uoti saadaan Suomeen:

- Mikäli hän vastustaa Suomeen luovuttamistaan ja käyttää hyväkseen kaikki mahdolliset valitustiet, saattaa kestää kuukausia ennen kuin hänet saadaan kärsimään tuomiotaan, arvioi rikosylikomisario Jaakko Sonck keskusrikospoliisista.

Mikäli Jussi Uoti ei vastusta luovutsta, niin hänet kuljetetaan Suomeen jo muutamassa viikossa.

Helsingin hovioikeus tuomitsi Jussi Uotin keväällä yli viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen samanaikaisesti veljensa Kari Uotin kanssa. Jutussa oli kyse veljesten Interbank-kaupasta saamasta noin 70 miljoonasta markasta, jotka siirrettiin veroparatiisisaarille. Veljekset tuomittiin maksamaan korvauksia noin 80 miljoonaa markkaa. Korkoineen summa nousee yli 200 miljoonan.

Jussi Uoti itse piti saamaansa tuomiota käsittämättömänä. Hän katsoo, ettei ole syyllistynyt talousrikoksiin.

Jussi Uotilla on meneillään myös Salon käräjäoikeudessa juttu, jossa häntä syytetään törkeästä velallisen petoksesta. Helsingin käräjäoikeudessa häntä syytetään väärästä ilmiannosta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.