Mainos

Jussi Uoti kiistää miljoonamuilutuksen

Liikemies Jussi Uoti kiisti Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina osuutensa kymmenien miljoonien markkojen siirtämiseen Uotien yhtiöistä ulkomaille velkojien ulottumattomiin.

Jussi Uoti tuotiin oikeuteen poliisin saattama Helsinki-Vantaan lentokentältä, jonne hän saapui Yhdysvalloista. Hänestä oli annettu kansainvälinen pidätysmääräys.
Ensimmäiseen oikeudenistuntoon 16. lokakuuta Jussi Uoti ei päässyt, koska oli ilmoituksensa mukaan sairastunut korvatulehdukseen. Hän ei myöskään hoitanut oikeuteen omaa asianajaa. Oikeus ei pitänyt korvatulehdusta laillisena esteenä, ja Uoti määrättiin poissaolevana vangituksi etsintäkuulutuksen kera.

Jussi Uoti kommentoi maanantaina syytteitä sen verran, että antoi ymmärtää suuremman syypään rahojen siirtoon olevan itse asiassa hänen veljensä Karin, jonka kanssa hän on ollut ilmiriidoissa jo vuosia.
Esimerkiksi veljesten entisten yhtiöiden Tillstenin ja Torocksin nimet pitäisi suomentaakin "Karille" eikä "Kiville", huomautti Jussi Uoti.
Veli, Kari Uoti, ei ollut läsnä käräjillä maanantaina, joten hän ei voinut vastata väitteeseen.
Varojen siirroista on tehty väärennettyjä asiakirjoja ja minä en ole ollut siinä mukana, puolustautui Jussi Uoti. Hän vakuutti vastedes saapuvansa varmasti oikeudenkäyntiin vastaamaan lukuisiin syytteisiin velallisen epärehellisyydestä.

Käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän vaatimukset matkustuskiellosta, mutta vannoi ryhtyvänsä toimiin, jos Jussi Uoti ei lupaustaan pitäisi. Toisin kuin veljensä Kari, Jussi ei ole konkurssissa, eikä hän pyytänyt maksutonta oikeudenkäyntiä. Hän sanoo kauppaavansa maailmalla suomalaista lasia ja tienaavansa 35000 markkaa kuussa. -Olen aina pärjännyt hyvin.
Seuraavan kerran oikeus kokoontuu 8. joulukuuta, jolloin päätetään, onko asianomistajien syyteoikeus vanhentunut. Uotien jälkeenjättämistä liiketoimista on suurimmaksi velalliseksi jäänyt verottaja.
Itse oikeudenkäynti alkanee toden teolla vasta ensi vuoden puolella.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.