Mainos

Jussi Parviaisen suurmusikaali Helsingin areenaan

Jussi Parviaisen luotsaama Artmedia Finland tuottaa suurmusikaalin Helsingin areenaan.

Antiikin kertomukseen perustuva Calypso - Tarina jumalattaresta saa kantaesityksensä 23. helmikuuta Helsingin areenalla.

Päärooleissa laulavat Marika Krook Calypsona, Tomi Metsäketo Odysseuksena ja Pauliina Kiuru Penelopena.
Musikaalin ohjaa Jussi Parviainen yhdessä Jorma Uotisen kanssa. Uotinen vastaa lisäksi esityksen koreografiasta ja Parviainen dramaturgiasta, suunnittelusta ja lavastuksesta.

Suomalaisittain suuren areenamusikaalin lavastus perustuu kymmenien neliömetrien kokoisiin, liikkuviin valkokankaisiin, joille heijastettavien videoiden kautta kerronta ulottuu kuvitteellisesta Antiikin Kreikasta turkoosin meren syvyyksiin ja Olympos-vuorelle.

Käsikirjoitus on tulkinta Homeroksen myytistä. Se kertoo tarinan siitä, kuinka kuningas Odysseus Troijan sotaretkeltä palatessaan joutuu Calypso-nymfin vangiksi tämän saarelle. Calypso haluaisi Odysseuksesta miehen itselleen, mutta edes jumalatar ei voi pakottaa ketään rakkauteen. Lopulta Calypso osoittaa rakkautensa suuruuden päästämällä kuninkaan takaisin vaimonsa Penelopen luo.

Kaikkiaan musikaalissa laulaa kymmenen solistia ja kaksikymmentä kuorolaista. Tanssijoita on kaksikymmentä ja orkesteri on kolmekymmenhenkinen. Orkesterisovituksesta vastaa Valeri Nikitin yhdessä säveltäjä Mick Hanianin kanssa. Suomalaisista sanoista vastaa Jussi Parviaisen johtama käännöstyöryhmä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.