Mainos

Jussi Niinistö: Ruotsi kohisee sukellusveneistä armeijaleikkausten takia

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Jussi Niinistö uskoo, ettei Suomessa mahdollisista sukellusvene-etsinnöistä syntyisi Ruotsin kaltaista mediamyrskyä.  

Niinistön mukaan merioperaatio saa Ruotsissa suurta huomiota, koska maan puolustusvoimia on viime vuosina ajettu alas. Hän uskoo, että keskusteluun vaikuttaa myös Suomen ja Ruotsin erilainen historia

– Suomi on kansakunta, joka on käynyt sotaa ja ollut kylmän sodan aikana etulinjassa. Ruotsi ei ole käynyt sotaa 200 vuoteen. Heillä otetaan jotkin asiat kiihkeämmin kuin meillä Suomessa. Maltti on valttia tässäkin asiassa, Niinistö sanoo.

– Toinen syy on se, että Ruotsissa koetaan turvallisuusvajetta omien puolustusvoimien alasajon takia.

Niinistön mielestä Ruotsi aiheuttaa sotilasmenojen leikkausten takia tällä hetkellä Pohjolassa turvallisuuspoliittisen vajeen eikä ole vakauttava tekijä kuten aikaisemmin.


Eduskunnan puolustusvaliokunta aikoo lähiaikoina kuulla puolustusministeri Carl Haglundia Ruotsin sukellusvene-etsinnöistä.

– Oletan että Haglund saa ruotsalaiselta virkaveljeltään Peter Hultqvistilta tarpeellisia lisätietoja. Me olemme tällä hetkellä julkisten tietojen varassa, Jussi Niinistö sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja