Jussi Koivulan selkä vihdoin kunnossa - pian kaatuu ruotsalainen

Tamperelainen ammattinyrkkeilylupaus Jussi Koivula, 26, on uransa kovimman paikan edessä 4. syyskuuta Töölön Kisahallissa pidettävässä Helsinki Rumble - ammattinyrkkeilyillassa.

Koivula kohtaa kuusieräisessä välisarjan ottelussaan Ruotsin Vatche Wartanianin, joka on hävinnyt 14 ammattilaisottelustaan vain kaksi.

Kuusinkertainen amatöörien Suomen mestari Koivula, joka edusti Suomea neljästi arvokilpailuissa ja voitti useita kansainvälisiä turnauksia, on voittanut vuonna 2008 alkaneen ammattilaisuransa kaikki viisi ottelua ja kolme niistä tyrmäyksellä.

Selkävaivat ovat kuitenkin hidastaneet Koivulan urakehitystä. Selkävamma haittasi jo Koivulan menestyksekkään amatööriuran loppuaikoja ja ongelmat ovat jatkuneet koko ammattilaisuran ajan. Pahimmillaan Koivula käveli useita viikkoja kepeillä ja lääkärit epäilivät, ettei Koivula enää ikinä pystyisi nyrkkeilemään.

Koivulan selkä leikattiin viime vuonna ja mies pystyi harjoittelemaan pitkään vain puoliteholla. Nyt Koivulan selkä alkaa olla hyvässä kunnossa ja tervehtyminen on näkynyt harjoitusotteluissa. Tamperelainen on esittänyt harjoituksissa erittäin lupaavia otteita.

- En edes muista, milloin nyrkkeileminen olisi tuntunut näin hyvältä. Selkävaivat haittasivat harjoittelemista ja ottelemista pitkään todella paljon. Nyt oma nyrkkeily alkanut taas luistaa, Koivula kertoo.

Uran kovin ottelu edessä

Koivulan vastustaja Vatche "The Warrior" Wartanian on Koivulaa paljon kokeneempi ammattimies, joka on hävinnyt vain kahdesti pisteillä, eikä kertaakaan ennen täyttä aikaa. Wartanian aloitti uransa Yhdysvalloissa ja viime ottelunsa hän on iskenyt Briteissä ja Saksassa. Viimeksi ruotsalainen on hävinnyt vuonna 2002.

- Olen erittäin innostunut tästä ottelusta. Vastus on paljon parempi kuin aiemmin ja se on hyvä, sillä olen aina otellut paremmin hyviä kundeja vastaan. Huonoja vastaan omakin tasoni laskee. Tästä tulee hyvä ottelu ja voitto edistäisi uraani mukavasti, Koivula arvioi.

- Tavoitteenani on ehdottomasti Euroopan ja maailmankin huipulle nouseminen. Siksi en ajattelekaan mahdollisuutta tappioon tässä vaiheessa. Voitto ruotsalaisesta on askel kohti Euroopan huippua ja sen askeleen aion ottaa.

Töölön Kisahallissa 4. syyskuuta iskettävässä tapahtumassa suomalaisista nyrkkeilevät myös Amin Asikainen, Eva Wahlström, Niko Jokinen ja Edis Tatli. Mukana on myös Euroopan listalla kolmanneksi arvostettu voittamaton Denis "Tsingis Khan" Shafikov.

Boxing Night nähdään MTV3 MAXilla ja Katsomo.fissä suorana lähetyksenä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat