Mainos

Jussi Halla-aho, kummalle ehdokkaalle äänesi menee?

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho uskoo, että puolueen sisällä tapahtuu varmasti jakautumista siitä, kummalle ehdokkaalle ääni presidentinvaalien toisella kierroksella menee.

– Uskoisin kuitenkin, että suurin osa Timo Soinin kannattajista äänestää Sauli Niinistöä tai jättää kokonaan äänestämättä.

Halla-aho ei itse ole äänestyspäätöstä vielä tehnyt, tai jos on, ei sitä varmana tietona julkisesti kerro. Vaakakuppi kallistuu kuitenkin enemmän Niinistön suuntaan.

– Kyllä mä todennäköisempänä sitä pitäisin (Niinistön äänestämistä), mutta ei tämä mitenkään itsestään selvä asia ole. Niinistöllä on paljon mielipiteitä joita en jaa, ennen kaikkea eurointegraatioon liittyen. Toisaalta uskon, että toisissa kysymyksissä hän on lähempänä omia mielipiteitäni, ja ehkä perussuomalaisten kannattajakunnan mielipiteitä kuin Pekka Haavisto, Halla-aho kertoo MTV3 Uutisille.

– En ole tehnyt äänestyspäätöksen suhteen lopullista päätöstä, enkä ainakaan lähtisi ketään neuvomaan, Halla-aho lisää.

Halla-ahon mielestä Niinistössä on voinut ärsyttää viime aikojen tavaton varovaisuus mielipiteissään.

– Häneltä on ollut vaikea nyhtää mielipiteitä mihinkään asiaan, se on varmasti osin ollut varman päälle pelaamista. Tietysti olisi toivottavaa, että presidentin tehtäviä hoitavalla ihmisellä olisi valmius ilmaista mielipiteensä tärkeistä kysymyksistä, ja siinä mielessä Haavisto on ehkä ollut rohkeampi.

– Kumpikin on esiintynyt maltillisesti ja sopuisasti kaikkiin suuntiin, en siinä mielessä pidä Haavistoakaan mitenkään huonona ehdokkaana. Mitä tulee Suomen rooliin Euroopassa ja maailmassa, niin Haavisto edustaa ehkä liian globaalia linjaa ainakin minulle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.