Mainos

Jussi-ehdokkaat nimetty

Pirjo Honkasalon Tulennielijä keräsi eniten ehdokkuuksia eli kaikkiaan yksitoista Jussi-ehdokkuutta. Kotimaisen elokuvan parhaimmistolle myönnettävät Jussi-patsaiden saajaehdokkaat on valittu.

Toiseksi nousi Kaisa Rastimon Säädyllinen murhenäytelmä kahdeksalla ehdokkuudellaan. Markku Pölösen Kuningasjätkä sai seitsemän ehdokkuutta ja on kolmantena. Nämä kolme elokuvaa kilpailevat parhaan elokuvan palkinnosta ja niiden ohjaajat kilvoittelevat parhaan ohjaajan arvosta. Kotimaisen elokuvan oscarien saajat julkistetaan vuotuisessa Jussi-juhlassa 27. helmikuuta.

Esiraati valitsi kuhunkin sarjaan kolme ehdokasta. Jussi-palkinto on Ben Renvallin suunnittelema pienoisveistos, jotka nyt luovutetaan 53. kerran. Kaikkiaan tänä vuonna jaetaan 13 Jussi-patsasta. Jussi-toimikunta ja Filmiaura äänestävät postitse kunkin sarjan voittajan. Myös tv-katsojat voivat äänestää parhaasta kotimaisesta elokuvasta.

Miespääosa-Jussia tavoittelevat Pertti Koivula, Kuningasjätkä; Antti Reini, Eros ja Psykhe; Konsta Hietanen, Poika ja ilves. Paras naispääosa-ehdokkaat ovat Päivi Akonpelto, Säädyllinen murhenäytelmä, Elena Leeve, Tulennielijä sekä elokuussa edesmennyt Heli Takala, Eros ja Psykhe.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.