Mainos

Jurassic Park -kirjailijan kesken jäänyt teos julkaistaan

Jurassic Parkin ja Teho-osaston keksijältä Michael Crichtonilta ilmestyy vielä yksi teos, vaikka kirjailija kuoli vuonna 2008. Kustantamo HarperCollins kertoo, että kesken jääneen romaanin on kirjoittanut loppuun Richard Preston.

Micro-niminen romaani kertoo biotekniikan jatko-opiskelijoista, jotka päätyvät keskelle sademetsää ja joutuvat selviytymään älynsä ja tiedeosaamisensa varassa. Preston on hyödyntänyt kirjoitustyössään paitsi Crichtonin kesken jäänyttä käsikirjoitusta myös tämän muistiinpanoja, taustaselvityksiä ja lähes sataa kirjaa ja DVD:tä, joita tämä oli aikonut käyttää lähteinä.

- Kannustimenani oli halu osoittaa kunnioitusta yhdelle aikamme luovimmista kirjailijoista, hänen elämäntyölleen ja kekseliäisyydelleen, Preston sanoo.

Crichtonin ehkä tunnetuin kirja oli Dinosauruspuisto, johon Steven Spielbergin ohjaama Jurassic Park -elokuva perustuu. Elokuvia tehtiin myös hänen teoksistaan Andromeda uhkaa, Vieras tulevaisuudesta, Nouseva aurinko, Verkossa ja Aikamatka. Tv-sarja Teho-osasto perustui Crichtonin ideaan, ja hän oli yksi sarjan tuottajista.

Preston puolestaan tunnetaan tieteisjännäreistä Tappajavirus ja Tapaus kobra.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.