Mainos

Juopuneet venäläiset rekkakuskit halutaan kuriin

Poliisi ja tulli kiristävät valvontaa Kaakkois-Suomessa. Kotkan ja Haminan tulli sekä poliisi ovat päättäneet kiristää valvontaa, jotta kaupunkien satamista lähtevät venäläiset, humalassa ajavat rekkakuskit saadaan täysin kuriin.

Viime aikoina on sattunut useita pahoja tilanteita. Eräässä tapauksessa venäläiskuski ajeli yli 4 promillen humalassa pientaloalueella.

Satamista lähtee vuodessa yli 130 000 rekkaa, niistä valtaosa on venäläisiä. Rattijuoppoja jää kiinni viitisenkymmentä.

Poliisi on päättänyt kiristää valvontaa myös teillä tehtävillä yllätysiskuilla.

- Yllätysiskujen lisäksi myös kansalaisilta tulee ilmoituksia. Meille tulee päivittäin useita ilmoituksia epäilyttävästi liikkuvista ajoneuvoista. Valvonta pyritään saamaan mahdollisimman aukottomaksi, toteaa komisario Petri Montonen Kymenlaakson poliisilaitokselta.

Venäläisten keskuuteen pyritään levittämään entistä paremmin tietoa nollatolenranssista.

- Kotkan ja Haminan satamissa lähtökohtana on , että täältä lähdetään vain nollatilanteessa. Ei voi olla niin, että tänne tullaan miten sattuu, sanoo Kotkan ja Haminan tullin päällikkö Esko Nordlund.

- Pyrimme iskostamaan rekkakuljettajille, että kiinnijäämisriski on erittäin suuri, eikä kannata lähteä yrittämään. Kysehän on heidän toimeentulostaan, joten kannattaako sitä tällaisella asialla vaarantaa, Mononen toteaa.

(MTV3)

Katso Juha Muurisen raportti:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.