Juomavesi yhä saastunutta Jyvässeudulla

Syyksi epäillään Janakan vesilaitoksen rikkoutunutta uv-desinfiointilaitetta.

Juomaveden keittämistä on jatkettava Jyväskylän seudulla vielä toistaiseksi. Terveysvalvojien ottamien näytteiden alustavat tulokset valmistuvat huomenna, jolloin keittokehotuksen jatkamisesta päätetään seuraavan kerran.

Keittokehotus koskee Uuraisten kuntaa sekä suuria osia Jyväskylästä ja Jyväskylän maalaiskunnasta. Kolimuotoisen bakteerin saastuttamaa vettä on kloorattu Uuraisilla jo toista viikkoa ja muuallakin viime torstaista saakka. Talousvettä puhdistavat myös Vuonteen vedenottamosta ja Muuramen vesilaitokselta johdettavat vedet.

- Tilanne näyttää hyvältä. Uuraisten tilanne on pahin, mutta sielläkin päästäneen normaalitilanteeseen tällä viikolla, maalaiskunnan terveysvalvonnan johtaja Kari Lampivuo uskoo.

Viranomaiset suosittelevat, että juotava ja ruoanlaittoon käytettävä vesi keitetään edelleen Halssilan, Kuokkalan, Nenäinniemen, Keljonkankaan ja Sarvivuoren kaupunginosissa sekä Säynätsalon saaren pohjoisosassa. Maalaiskunnan puolella ongelma-alueita ovat Vaajakoski, Jyskä, Väinölä, Haapaniemi, Kaunisharju, Kivilampi, Oravasaari ja Leppälahti.

Veden pilaantumisen syyksi epäillään Janakan vesilaitoksen rikkoutunutta uv-desinfiointilaitetta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat