Juo kolme kuppia kahvia päivässä – alennat tätäkin terveysriskiä!

Italialaistutkijat ovat löytäneet jälleen yhden hyvän syyn lisää juoda kahvia.

Tuoreen tutkimuksen mukaan kolme kupillista kahvia päivässä voi alentaa riskiä sairastua maksasyöpään jopa 50 prosentilla. Tutkimuksessa koottiin yhteen 16 aiemman, vuosina 1996–2012 toteutettujen tutkimusten tulokset.

– Tutkimuksemme vahvistaa aiemmat väittämät siitä, että kahvi on hyväksi terveydelle ja erityisesti maksalle, sanoo tutkimusta johtanut Carlo La Vecchia.

Vecchian mukaan kahvin maksasyöpää ehkäisevä vaikutus saattaa johtua siitä, että se myös tutkitusti ehkäisee diabetesta. Koska diabetes on maksasyövän suuri riskitekijä, tutkijat järkeilevät kahvin sen vuoksi olevan avuksi syöpää ehkäisemässä.´

Erään tutkimuksen mukaan kahvi vähentää riskiä sairastua kaikista yleisimpään maksasyöpätyyppiin 40 prosentilla, mutta toisen tutkimuksen mukaan riski voi jopa puolittua.

Vaikka tutkimustuloksissa näkyi johdonmukaisuutta, on vaikea sanoa, onko kahvilla ja yleisimmän maksasyöpätyypin vähäisyydellä todella syy-yhteys, vai johtuvatko tulokset siitä, että maksasairauksista kärsivät ovat usein vapaaehtoisesti vähentäneet kahvinjuontiaan.


(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja