Mainos

Junien läpivalaisulla etsitään laittomia tupakkaeriä

Tulli on tehostamassa laittomien aineiden salakuljetuksen valvontaa raideliikenteessä. Tänä vuonna käyttöönotetulla läpivalaisulaitteistolla tarkastetaan tavarajunia muun muassa laittomien tupakkaerien paljastamiseksi.

Maan ensimmäinen junien läpivalaisulaite otettiin tänä keväänä käyttöön Suomen suurimmassa tuontisatamassa Helsingin Vuosaaressa. Toistaiseksi laittomia tupakkakontteja ei ole rahtijunista löytynyt.

– Läpivalaisu on tarkoitettu rahtien nopeaan tarkastamiseen. Siinä katsotaan, täyttääkö rahti ne kriteerit, mitkä rahtikirjassa on, sanoo tulliylitarkastaja Kai Vehmersalo Tullihallituksesta.

Nyt läpivalaisulla tarkistetaan vain tavarajunia, mutta tulevaisuudessa tarkastukset saattavat ulottua myös henkilöjuniin.

– Jossain vaiheessa saattaa olla, että matkustajajunia läpivalaistaan mahdollisesti laittoman maahantulon estämiseksi tai huumekätköjen löytämiseksi.

Samanlaisen läpivalaisutekniikan avulla eteläinen tullipiiri sai kiinni maantieliikenteen ratsioissa 2,5 miljoonaa laitonta savuketta viime vuonna. Lisäksi tullin haaviin jäi lähes 30 000 litraa alkoholia ja 50 kiloa hasista.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 9.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.