Mainos

Jungner: Tämänkokoisia pettymyksiä kohtaa elämässä harvoin

Tunnelmat tuoreeltaan toimitusjohtaja Mikael Jungner (sd.) kuittasi yhdellä sanalla.

- Pettynyt.

Jungner ei osannut sanoa, miksi ei saanut tavoittelemaansa jatkoa Ylen johdossa. Toisaalta hän sanoo ymmärtävänsä ratkaisun.

- Tällainen määräaikainen pesti antaa hallitukselle mahdollisuuden miettiä, että miten tästä eteenpäin. Ja siinä mielessä tämä on ihan ymmärrettävää eikä siinä ole mitään kummempaa.

Mikael Jungnerilla ei ole vielä suunnitelmia jatkosta.

- Tämän kokoisia pettymyksiä elämässä kohtaa aika harvoin. Tätä pitää nyt kypsytellä, maistella ja löytää sielunrauhaa.

Jungner kertoo jatkavansa velvollisuuksiensa hoitamista normaalisti, ja sopivan hetken tullen hän aikoo käydä tapahtuneen kunnolla läpi.

- Ettei mikään jää painamaan mieltä.

Valintaprosessista Jungnerilla ei ole pettymyksestään huolimatta mitään huomautettavaa.

- Hallitus toimi aivan niin kuin sen pitääkin: käytti asiantuntija-apua, kartoitti laajasti vaihtoehtoja, rajasi ehdokasjoukon ja teki valintansa. Hallituksen puheenjohtaja piti minut hyvin informoituna. Hallitus hoiti tämän mallikkaasti, kiittelee Jungner.

"Hienoja vuosia"

Mikael Jungner on toimitusjohtajuutensa aikana ollut julkisuudessa myös yksityiselämänsä vuoksi. Hän ei suotu arvioimaan, miten tämä on vaikuttanut asioihin.

-Uskon tällaiseen uudenlaiseen johtamiseen kuuluu avoimuus. Ja tämä trendi leviää maailmalla. Tätä kautta ollaan menossa kohti pehmeämpää ja keskustelevampaa maailmaa. Hankalaahan se on, kun Suomessa ei ole tähän totuttu. Jonkun pitää aina käydä latua avaamassa, maalailee Jungner.

Toimitusjohtaja Jungner sanoo, ettei kadu mitään. Päinvastoin: Jungner sanoo olevansa kiitollinen kuluneista melkein viidestä vuodesta.

-Missään vaiheessa minua ei ole estetty tekemästä, mitä olen halunnut tehdä. Olen saanut johtaa tätä yhtiötä näkemykseni mukaan.

-Tämä on ollut hieno viisi vuotta.

Mikael Jungner joutuu väistymään Yleisradion toimitusjohtajan paikalta, sillä yhtiön hallitus valitsi uudeksi toimitusjohtajaksi KTM Lauri Kivisen. Jungnerin sopimus oli määräaikainen, mutta hän halusi jatkaa toimitusjohtajana sen jälkeenkin.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 18.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.